Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926174

Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
MIVB Brussel lanceerde een uniek oproepnummer : 1707.
14 januari 2017
Eén oproepnummer om verdachte voorwerpen en gedragingen te melden.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 3.732.300
Brussel / Tremelo 12 januari 2017.

Sinds dinsdag 10 januari 2017, kunnen reizigers van de MIVB beschikken over een uniek oproepnummer voor het melden van een verdacht voorwerp of verdachte gedragingen. Het nummer 1707 is een gemakkelijk te onthouden nummer en biedt een extra mogelijkheid om iets verdacht te melden.

Wie of wat waarschuwen.

Duizenden reizigers maken dagelijks gebruik van de bussen, trams en metro's van de MIVB en wandelen door de stations. Het gebeurt soms dat reizigers voorwerpen of verdacht gedrag opmerken waarvan ze niet onmiddellijk weten wie ze moeten waarschuwen, of aarzelen om politie en/of brandweer te storen omdat ze niet helemaal zeker zijn van wat ze hebben gezien. Daarom lanceerde de Brusselse openbaar vervoersmaatschappij op 10 januari een uniek oproepnummer om verdachte voorwerpen en gedragingen op het MIVB-net te melden: 1707.

Vorm het juiste nummer.

Het betreft een gratis oproepnummer 1707 dat 7 dagen op 7 en 24 uur op 24 beschikbaar is. Via dat nummer treedt de reiziger in contact met een call center dat is opgeleid om op dit soort oproepen te antwoorden en dat onmiddellijk de gekregen informatie overmaakt aan de verschillende betrokken diensten -metro-, tram-, bus- of veiligheidsdispatchings, politie, …-. Een uitgebreide affichecampagne werd gestart om de reizigers te informeren over het bestaan van dit nieuwe, eenvoudige oproepnummer, dat makkelijk te onthouden is.

Personeel, contactzuilen, politie, …

Het oproepnummer 1707 is een extra mogelijkheid voor wie een incident of een verdacht voorwerp op het net wil melden. Reizigers kunnen onmiddellijk de dispatching contacteren via de telefoon op het perron of de contactzuilen in de stations, en ze kunnen zich rechtstreeks richten tot de trambestuurder, de buschauffeur of de MIVB- medewerkers in de stations of op het net. De politie bellen via 101 –het nummer dat uithangt in elk station– blijft de prioritaire oproep voor precieze feiten zoals een diefstal, agressie,…


Bron : MIVB
Bewerking : jvds

Artikel n° : 01/17-6765
Geplaatst  : 8:04 14/01/2017

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel


© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.