Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926178





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Het Belgische systeem : de "Pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet".
04 januari 2017
Van Wymeersch verwijst naar de burgemeesters en Hans Bonte naar Justitie.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 3.722.600
Brussel / Vilvoorde / Tremelo 04 januari 2017.

Hoe groot de malaise tussen -bepaalde- politieke en -bepaalde- rechterlijke macht is, moeten we afleiden uit de recente zienswijze van afscheid nemend -het werd tijd- korpschef Guido Van Wymeersch, de zoveelste politieman die de gemeenschap een pak geld kost en in feite geen politieman, maar een politicus in uniform is. Recent horen we de burgemeester van Vilvoorde, Hans Bonte -persgeil tot en met- commentaar geven op de rechterlijke macht en de wereldvreemde Rechters, waarop Luc Hennart, voorzitter van de Franstalige rechtbank van eerste aanleg in Brussel, repliceert dat dergelijke uitspraken "idioot en onaanvaardbaar" zijn. Het is dus duidelijk dat hier het spreekwoord " de pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet" van toepassing.  

Werking van "Het Systeem".


Hans Bonte zegt dat al de terroristen die al aanslagen hebben gepleegd, in de een of andere zin in dat kader reeds bekend zijn. Is het ook niet frappant dat, telkens er aanslagen worden gepleegd, de daders de benen kunnen nemen en weken, zelfs maanden onvindbaar blijven? Het is dus bewezen wat deze redactie al tientallen jaren verkondigd, "Het Systeem" faalt, de schuldigen zijn zij die decennia de verkeerde leiders hebben verkozen. Met de halve eeuw ervaring kan deze redactie gerust stellen dat justitie het slechtst functionerende ministerie is van alle slecht functionerende ministeries. Het beleid in Brussel moet voor de spiegel gaan staan, de hand op het hoofd leggen en zien wie er onder staat, maar wat baten kaars en bril, als de uil -en het volk- niet zien en wil.

De klassieke pers.

Frappant is wel dat na de geruchtmakende aanslagen in Parijs de Belgische kontlikpers pas kritiek op het "Belgische systeem" durfde te spuien nadat Frankrijk groffe taal sprak richting België. De ophefmakende kritiek kwam nooit eerst van de Belgische journalisten die wat gerechtsverslaggeving betreft door justitie worden uitgekozen en wanneer ze in het gareel lopen en blijven lopen, gedoogd worden. Korpschefs zijn politici in uniform en slippendragers van hun broodheren : de politiek. Echte flikken zijn gefrustreerd en nemen vaak ontslag omdat hun bazen incompetent zijn of hun beletten bepaalde dossiers uit te spitten.

Morsum Magnificat.


We hebben bij deze redactie tijdens persconferenties -niet in de "onderonsjes" tussen de journalist en de geïnterviewde na de persconferenties- in diverse domeinen pertinente vragen gesteld, maar men heeft het ons niet in dank afgenomen, we worden van de perslijst gegooid of worden genegeerd, onze informatie krijgen we niet spontaan. Politici kunnen over de rug van Morsum Magnificat niet omhoog kruipen en dat zullen we weten en voelen.    

Artikel n° : 01/17-6758
Geplaatst : 16:04 4/01/2017

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck - Auteur - Hoofdredacteur

Laatste update ( 04 januari 2017 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.