Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926179





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Provincie Vlaams-Brabant steunt Huizen van het Kind.
03 januari 2017
De 22 Huizen van het Kind krijgen elk 2.500 euro toegestopt.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 3.721.500
Leuven / Tremelo 03 januari 2017.

Jaarlijks worden in Vlaams-Brabant 11.500 kinderen geboren en om aanstaande of jonge gezinnen te ondersteunen kregen 22 Vlaams-Brabantse gemeenten in november 2014 de erkenning van Kind en Gezin om een Huis van het Kind uit te bouwen voor hun regio.

De gemeenten.

Deze 22 gemeenten zijn Aarschot, Asse, Beersel, Diest, Dilbeek, Druivenstreek -Overijse, Hoeilaart-, Glabbeek, Grimbergen, Haacht, Halle, Herent, Kortenberg, Landen, Leuven, Pajottenland -Galmaarden, Gooik, Herne, Bever, Lennik en Pepingen-, Scherpenheuvel-Zichem, Sint-Pieters-Leeuw, Zuid-Oost Hageland -Zoutleeuw, Kortenaken, Geetbets en Linter-, Tervuren, Tienen, Vilvoorde en Zemst.
 
Centraal aanspreekpunt voor kinderen.

Vroeger was het aanbod voor gezinnen versnipperd wat de toegankelijkheid en zichtbaarheid van de dienstverlening bemoeilijkte. Zo moesten gezinnen met opvoedingsvragen zich, afhankelijk van hun vraag,  richten tot hun gemeente, consultatiebureaus van K&G, inloopteams, opvoedingswinkels, expertisecentra kraamzorg of de verschillende projecten op het vlak van ontmoeting, groepswerk of ondersteuning. Door de Huizen van het Kind uit te bouwen wordt dit versnipperd aanbod gegroepeerd in een centraal, herkenbaar en laagdrempelig aanspreekpunt voor ouders en andere opvoedingsverantwoordelijken.

Samenwerking.


Lokale besturen, organisaties en gezinnen werken er samen om ouders een antwoord te bieden op allerlei kleine en grote vragen op het domein van de preventieve gezondheidszorg, opvoeding en/of het psychosociale noden. In een samenwerkingsverband leren organisaties elkaars aanbod beter kennen, waardoor ze  gezinnen gerichter kunnen toeleiden, het aanbod afstemmen op de noden, en een geïntegreerde ondersteuning kunnen aanbieden. "We hebben nauwe contacten met zowel organisaties als lokale besturen en een helikopterzicht op deze sector. We zijn daardoor ideaal geplaatst om alle actoren samen te brengen en zo een rijk en onderbouwd aanbod voor ouders te stimuleren", aldus gedeputeerde Monique Swinnen.
 
Bron : Provincie Vlaams-Brabant
Bewerking : jvds

Artikel n° : 01/17-6756
Geplaatst  : 18:23 3/01/2017

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel


© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.