Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926185

Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Vuurwerk in Vlaams- Brabant : Nieuwe campagne van de provincie.
18 december 2016
Knallend plezier, maar niet voor uw dier is de slogan.


Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 3.704.600
Leuven  / Tremelo 18 december 2016.

Om te herinneren aan de impact van vuurwerk op dieren, start de provincie Vlaams-Brabant dit jaar een nieuwe campagne "Knallend plezier. Maar niet voor uw dier", in het belang van de dieren en het risico voor zij die het vuurwerk aansteken, leggen gemeentebesturen ezen verbod op om deze periode vuurwerk af te schieten.


Dierenleed.

Oudejaarsnacht, feest voor iedereen, maar elk jaar zorgt het blijkbaar niet te verzuimen vuurwerk tijdens oudejaarsnacht voor dierenleed. Dieren die angstig op de vlucht slaan, verloren raken, gewond of zelfs gedood worden. Vorige jaar nog verloor een drachtige merrie haar veulen door vuurwerk.

Campagne.

‘Vele mensen zijn bekommerd om dieren, maar zijn zich niet bewust van de impact van vuurwerk. Daarom hebben we een cartoonist onder de arm genomen om onze campagne in een nieuw kleedje te steken. De affiche wordt eerstdaags verzonden naar alle dierenartsenpraktijken in Vlaams-Brabant‘, zegt Tie Roefs, gedeputeerde voor dierenwelzijn. ‘Met concrete tips zetten we mensen aan om rekening te houden met dieren tijdens oudejaarsnacht. We raden eigenaars aan om hun hond voor 22 uur uit te laten, huisdieren binnen te houden en weidedieren op stal te plaatsen. Op die manier kan dierenleed vermeden worden’.

De gratis affiche is te downloaden via www.vlaamsbrabant.be/vuurwerkendier
 

Bron : Provincie Vlaams-Brabant
Bewerking : jvds
 
nvdr :
Vuurwerk is wellicht mooi en feestelijk voor de mens maar voor de dieren is dat een heel andere zaak, voor hen is het beangstigend en ze weten vaak van schrik niet waar te kruipen. Laat iedereen die vuurwerk wil kopen, het geld schenken aan een goed doel dan dient het tenminste nog ergens voor en  ook de luchtvervuiling die wordt veroorzaakt, mogen we niet vergeten.  

 
Artikel n° : 11/16-6729
Geplaatst  : 14:54 18/12/2016
Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
 

Laatste update ( 18 december 2016 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.