Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16927035





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Infrabel : Openbaar vervoer tussen Aarschot en Antwerpen faalde voor- en namiddag
08 december 2016
Neem het openbaar vervoer, betaal te veel en kom overal te laat.


Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 3.692.400
Antwerpen  / Tremelo 08 december 2016.

Reizigers die gisteren, woensdag 7 december met de P7283 trein om 07:34u van spoor 5 te Aarschot naar Antwerpen spoorden, werden ter hoogte van Heist-op-den-Berg geconfronteerd met slecht werkende seininrichtingen aan enkele overwegen, daardoor liep de trein naar Antwerpen die normaal om 08:20u op spoor 13 zou aankomen, meer dan een half uur vertraging op. Excuses werden via het oproepsysteem wel afgeroepen en de reizigers reageerden gelaten, ze zijn de problemen van Infrabel immers gewend.

Opnieuw.  

De reizigers die woensdag 7 december in Antwerpen-Centraal om 14:31u op de trein naar Leuven stapten hebben opnieuw ervaren hoe het openbaar vervoer, in casu Infrabel -of haar klant de NMBS- de reizigers met een hoop ergernis opzadelen.

Geen toiletten.

Al vlug na het vertrek in Antwerpen werd aangekondigd dat van de zes rijtuigen die de trein rijk was, van de achterste drie, de toiletten wegens technisch defect niet werkten, dat is wel vervelend in een trein waarvan niet alle rijtuigen te doorlopen zijn.

Terugkeren.

Na een tiental minuten hield de trein met eindbestemming Leuven even voorbij Mortsel halt, er werd aangekondigd dat er een probleem was met een vrachtwagen aan de overweg in Boechout en dat de trein tot in het station van Mortsel diende terug te keren om dan via een omweg Aarschot te kunnen bereiken waar de trein haar rit zou beëindigen -in plaats van Leuven-. In dat traject diende de trein nog een hele poos halt te houden omdat deze zogezegd voorrang diende te geven aan de Talys, maar ook diverse andere treinen snorden voorbij. De stilstand en het feit dat in drie rijtuigen geen toilet kon gebruikt was nog eens extra vervelend.  

Meer dan een uur.


Uiteindelijk werd het eindpunt Aarschot met meer dan een uur vertraging bereikt. Het heen- en weer sporen naar Antwerpen had, met alle gevolgen van dien voor de reizigers, meer vertraging dan de normale tijd van een rit. Ook de biljettenautomaat in het station van Aarschot was al 's morgens defect. We aanzien het logo " B " van de spoorwegen nog steeds als de  afkorting van "Bende", je moet echt voor het gemak en voor de prijs zéker niet de trein kiezen, in 90% van de ritten loopt er wel iets mis.   

Artikel n°  : 11/16-6721
Geplaatst  : 6:17 8/12/2016

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck - Hoofdredacteur

Laatste update ( 08 december 2016 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.