Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926188





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Alcoholcontroles in Vlaams- Brabant worden in december op verzoek van provincie gehouden.
24 november 2016
In december controleren federale en lokale politie op rijden onder invloed.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 3.679.800
Leuven / Tremelo 22 november 2016.

Het is al jaren bekend dat rijden onder invloed nog te vaak leidt tot verkeersongevallen met lichamelijk letsel. Gedurende zes maanden per jaar organiseren de provincie Vlaams-Brabant en de federale en lokale politiediensten daarom controles op rijden onder invloed. Daartoe werkten zij het ‘Provinciaal actieplan tegen dronkenschap aan het stuur’ uit met de bedoeling het aantal verkeersslachtoffers te verminderen. De nakende controles van december sluiten aan bij de BOB-campagne van het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid -BIVV-, die in de eindejaarperiode wordt gehouden.

Blijvend probleem.

Rijden onder invloed van alcohol in het verkeer Het blijft een probleem; rijden onder invloed van alcohol in het verkeer. Wie onder invloed rijdt, maakt stuurfouten, heeft moeite met het afhandelen van verschillende rij-taken, herkent niet tijdig gevaarlijke situaties, verwerkt informatie trager en is geneigd risico’s te nemen.

BOB.

‘De veiligste oplossing bestaat erin nooit te drinken als men moet rijden. Zelfs één glas alcoholhoudende drank kan de rijvaardigheid beïnvloeden. Een chauffeur die rijdt met een alcoholconcentratie in zijn adem van 0,22 mg/l -0,5 promille in het bloed- is strafbaar als hij een voertuig bestuurt of aanstalten maakt om een voertuig te besturen. Een goede praktijk is dus om vooraf een BOB te kiezen die nuchter blijft zodat iedereen veilig thuis raakt’, zegt provinciegouverneur Lodewijk De Witte.

Enkele cijfers.

In totaal werden in 2015 in Vlaams-Brabant in het kader van gerichte controles op rijden onder invloed door de lokale en federale politiediensten 108.408 ademtesten uitgevoerd -alcohol- waarvan er 2.893 positief bleken te zijn wat neerkomt op 2,67 % overtreders.

Bron : Provincie Vlaams-Brabant
Bewerking : jvds

Artikel n° : 11/16-6710
Geplaatst  : 21:04 24/11/2016
Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
 
Laatste update ( 24 november 2016 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.