Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926188

Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Watering van de Acht Beken krijgt dotatie van 29.700 euro van provincie.
23 november 2016
Werkingsdotatie voor het onderhoud van beken.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 3.678.500
Leuven / Tremelo 22 november 2016.

De Watering van de Acht Beken, een lokaal bestuur dat beken en sloten beheert, krijgt van de provincie Vlaams-Brabant een dotatie van 29.700 euro. De Watering van de Acht Beken is actief in de regio met daarin de Vlaams-Brabantse gemeenten Aarschot, Begijnendijk, Bekkevoort, Diest, Holsbeek, Rotselaar, Scherpenheuvel-Zichem en Tielt-Winge.

Niet eenvoudig.
 
‘Goed waterbeheer is essentieel om er voor te zorgen dat het water in beken en sloten niet te hoog en niet te laag komt te staan. Dat is geen eenvoudige klus, des te meer omdat de bevoegdheid versnipperd zit bij meerdere besturen’, zegt Monique Swinnen, gedeputeerde voor waterlopen. ‘Om het waterlopenbeheer verder te professionaliseren willen we de lokale actoren, zoals gemeenten en wateringen, ondersteunen. In 2012 zijn we gestart  met een proefproject waarbij we een werkingsdotatie geven aan een watering, zodat deze geen belastingen meer hoeft te innen’.

Beveiliging


Een watering heeft als opdracht haar ambtsgebied te beveiligen tegen wateroverlast en een gunstige waterhuishouding tot stand te brengen voor de landbouw en de algemene volksgezondheid. Naast de landbouw zijn ook natuurbehoud, visserij, toerisme, drinkwatervoorziening belangrijke onderdelen van het beleid van wateringen. Wateringen zijn dus belangrijke actoren in het Integraal Waterbeheer.
In Vlaanderen zijn er zo’n 104 wateringen en polders die samen een gebied van 307.063 ha beheren.

Totale Lengte.


De Watering van de Acht Beken ontstond in 2014 als een samenvoeging van de Watering der Middelbeek, de Watering der Twee Leyen en de Watering van Zichem. De totale lengte van de waterlopen waarvoor de provincie Vlaams-Brabant een dotatie geeft, bedraagt 54 kilometer.

NVDR.

Bij een goed waterbeheer behoort volgens Morsum Magnificat ook het veilig beheer van de infrastructuur. In Keerbergen ligt er over de Vlaamse Waterloop van 2e categorie "Vrouwvliet" een betonnen plaat die als brug fungeert. Dat brugje wordt ook gebruikt door de -heilige- kindjes van de scholen uit de buurt. Morsum Magnificat heeft gedeputeerde Monique Swinnen daarover via e-mail en persoonlijk aangesproken, maar glad als ze is, verwijst ze naar de schepen van openbare werken van Keerbergen. Ook Marc Vangrunderbeeck -schepen OW in Keerbergen- werd daarover reeds via een e-mail van 28 oktober 2016 geďnformeerd, maar de schepen reageert ook niet, dát zijn politici in de praktijk! Als er dan toch iets gebeurt dan komen hun flikken om alles in de doofpot te stoppen. Erik Verbeeck - Hoofdredacteur


Dit is meer dan schandalig dat er geen leuningen aan deze brug zijn aangebracht

Bron : Provincie Vlaams-Brabant
Bewerking : jvds

Artikel n° : 11/16-6708
Geplaatst  : 9:44 23/11/2016
Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel

  

Laatste update ( 06 oktober 2017 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.