Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926188





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Provincie Vlaams-Brabant deelt 1.000 witloofboxen uit.
22 november 2016
Kinderen maken op een speelse manier kennis met streekgroente.


Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 3.677.400
Tremelo 21 november 2016.

Aanstaande woensdag, 23 november 2016, deelt de provincie Vlaams-Brabant een 1.000-tal witloofboxen uit in de scholen en initiatieven van buitenschoolse opvang -IBO- om meer dan 20.000 kinderen op een speelse manier kennis te laten met deze streekgroente.

Wimmeke W.

Het is al voor het zevende jaar dat de provincie het initiatief neemt om de scholen en de leerlingen aan de slag te laten gaan met de gratis witloofbox. De box bestaat uit een teeltkit, handleiding en lesmateriaal en het ludieke figuurtje Wimmeke W-itloof- maakt de leerlingen en leerkrachten wegwijs. Na drie tot vier weken kunnen ze hun witte kropjes oogsten en proeven.

Lekker en gezond.
   
'Zo maken opnieuw 20.000 kinderen kennis met dit lekker en gezond streekproduct uit Vlaams-Brabant', zegt Monique Swinnen, gedeputeerde voor land- en tuinbouw. 'Witloof is de lievelingsgroente van heel wat
fijnproevers maar kinderen durven er al eens hun neus voor op te halen. Ze hebben immers meer smaakpapillen en de wat bittere smaak van witloof schrikt hen af. Maar dankzij de witloofbox is witloof niet enkel meer voor de durvers. Door de groente zelf te telen, leren de kinderen witloof waarderen. En wat je zelf teelt, dat smaakt'.

Witte goud.

Begrijpelijk is de witloofbox een groot succes. Bij de eerste zes edities verdeelde de provincie liefst 5.446 witloofboxen en daarmee teelden en proefden al 112.561 kinderen het Vlaams-Brabantse witte goud.

Witlooffeestje met kinderkok.

Maken de leerlingen een heerlijk, warm witloofgerecht voor Music For Life of organiseren ze een kerstfeestje met Wimmeke’s witloof? Dan maken ze kans op een waardebon van 30 euro of een bezoek van een kinderkok die hen begeleidt tijdens een educatieve workshop.

Op onderzoek in Proefcentrum Herent.

Dit voorjaar vonden ook al 325 leerlingen hun weg naar Proefcentrum Herent. In dit centrum doet de provincie onderzoek naar witloof en andere gewassen. De kinderen kregen een kijk achter de schermen, leerden over de groei van zaad tot krop en trokken zelf de labojas aan voor enkele proefjes. Ook dit schooljaar kunnen scholen en andere groepen terug inschrijven voor deze rondleiding.

Helaas.

Spijtig genoeg is het maximum aantal inschrijvingen voor een van de 1.000 gratis witloofboxen al bereikt, maar allerlei weetjes zijn te vinden op
http://www.vlaamsbrabant.be/economie-landbouw/land-en-tuinbouw/landbouw-beleven/witloofbox/index.jsp
 

Bron : Provincie Vlaams-Brabant
Bewerking : jvds

Artikel n° : 09/16-6707
Geplaatst  : 9:56 22/11/2016
Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel

 

Laatste update ( 22 november 2016 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.