Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16927090





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Keerbergen : Politie-inspecteurs moeten zich verantwoorden na klacht bij AIG.
02 november 2016
Politie weigerde voor een duidelijk gevaarlijke situatie Eandis te vorderen. 
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 3.658.900
Keerbergen / Tremelo 02 november 2016.

Sinds augustus 1991 voert Morsum Magnificat een ongelijke strijd tegen de onwettige en gevaarlijke elektrische openbare elektriciteitsnetten. Deze netten zijn gevaarlijk omdat de eigenaars samen met de producenten en de verdelers, met Electrabel op kop, de wet al sinds 1925 massaal met de voeten treden. De politiek vulde op zeer grote schaal de zakken, opbrengsten van de productie en de verdeling van elektriciteit werden voor politiek populaire doelen misbruikt. Er is nu een gigantisch probleem dat "Het Volk" dat haar leiders heeft verkozen, zal ervaren : Elektriciteit zal nog veel duurder worden.

Politie weigerde.

Toen Morsum Magnificat geïnformeerd werd van een gevaarlijke situatie tegen de gevel van een woning aan de Lozenhoekstraat te Keerbergen, werd in Eerste instantie Eandis geïnformeerd. Aangezien Eandis niet snel genoeg reageerde, belde Morsum Magnificat prompt de 101. Twee inspecteurs van de PZ Boortmeerbeek/Keerbergen/Haacht zijn duidelijk met veel tegenzin, ter plaatse gekomen maar waren van oordeel dat zij niets dienden te ondernemen. Morsum Magnificat had een document opgesteld en onderschreven waaruit duidelijk was dat de situatie wel degelijk gevaarlijk was en het zich ook op het openbaar domein afspeelde. Maar de "flikken" keerden de klager minachtend de rug toe en vertrokken.

AIG.

Er werd een geïllustreerd verslag naar de inspectiediensten van de politie -AIG- gestuurd waarbij verwezen werd naar diverse concrete voorbeelden en bewezen werd dat de situatie wel degelijk gevaarlijk was en de politie-inspecteurs artikel 15 van de wet op het politieambt met de voeten hebben getreden.  De AIG heeft dat geïllustreerd verslag overgemaakt aan de dienst Intern toezicht van de politie Boortmeerbeek/Haacht/Keerbergen die nu het onderzoek voert.

Intern toezicht.

In zijn brief van 21 oktober 2016 aan de klager schrijft de hoofdinspecteur van politie Luc Oostens "... wij tonen begrip voor uw ongenoegen. Toekomstgericht zullen wij uit uw schrijven de nodige lessen trekken met het oog op een beter functioneren van onze politiediensten ...". Daarmee is de kous voor het Intern toezicht van de PZ Boortmeerbeek, Haacht, Keerbergen misschien af, maar niet voor Morsum Magnificat. Het feit dat die flikken achteraf aan de huurder van die woning vragen zijn gaan stellen of Morsum Magnificat voor haar acties werd betaald, is onaanvaardbaar.

Acties worden verder gezet.

Morsum Magnificat zal naar de toekomst haar acties tegen de gevaarlijke en onwettige elektrische installaties, waarvan de gemeenten eigenaar zijn, verder zetten. Recent voorbeeld is Putte waar ook de politie werd geïnformeerd. Putte deed het beter dan Keerbergen en een wijkagent is aan de Tinstraat een kijkje gaan nemen daarbij vaststellend dat Eandis al acties heeft ondernomen en bijgevolg de politie niets meer moet ondernemen wat absoluut onjuist is, de politie moet wél optreden en Eandis meteen tot actie laten over gaan.       


Artikel n°  : 09/16-6692
Geplaatst  : 15:05 2/11/2016

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck © Hoofdredacteur

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.