Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16931406





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Morsum Magnificat herdenkt de slachtoffers van onwettige openbare elektrische netten.
01 november 2016
Voor elektrocuties en zelfs bij een onthoofding beschermt Justitie de schuldigen.


Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 3.658.300
Sijsele / Meslin l'Evêque / Laakdal / Tremelo 01 november 2016.

Vandaag en morgen 2 november herdenken familieleden hun overledenen. Morsum Magnificat wijst op deze dag naar de slachtoffers die gedood werden door elektrocutie of zelfs door onthoofding met een oorzakelijk verband tot de onwettige elektrische netten van de verdelers van elektriciteit. Omdat Morsum Magnificat de elektrocutie van Georges en Leo post mortem op het technische vlak van zeer dicht bij heeft kunnen volgen, werd Electrabel in twee rechtszaken als meerderheidsparticipant in de Intercommunales IEH en Imewo verantwoordelijk gesteld. Morsum Magnificat kan, tot spijt wie het benijdt, in tegenstelling tot de klassieke pers op een professionele manier oordelen.

Geen rechtszaak.

Voor wat de onthoofding van Walter De Hondt betreft, is er niet eens een rechtszaak geweest. Technische rapporten van deze redactie aan het Parket van Turnhout mochten niet baten, de verantwoordelijken die wel degelijk gekend zijn, werden door Justitie uit de wind gezet. De elektrische netten voldoen in de verste verte niet aan de wettelijke voorschriften, ze werden in strijd met diverse wetten opgebouwd en worden ook nooit onderhouden, zoals de wet dat voorziet. Het is de politiek die met de opbrengst de zakken vult in de vorm van uitgekeerde dividenden, geld voor onderhoud blijft er niet meer over. Als er wegens een onwettige installatie schade is, ergo, er slachtoffers te betreuren zijn, dan worden, zoals bij Walter De Hondt, bij Justitie de ogen gesloten, zelfs voor het bewijsmateriaal dat Morsum Magnificat aan het Parket overhandigde.

Politie bevoegd.

De gemeenten zijn via de Intercommunales mede-eigenaar van de elektrische netten, burgemeesters moeten oog hebben voor veiligheid waar ze veel over -s-preken, maar ze vullen nog veel liever de zakken, daarmee creëert men macht en "macht en geld" zijn de doelstellingen van politici. Wanneer er bij elektrische aftakkingen naar woningen duidelijk zichtbare gebreken zijn vast te stellen, dan is de lokale politie bevoegd. De aftakkabels die de straat kruisen moeten zeven -7- meter hoog hangen, kabels die het tracé van de weg volgen moeten zes -6- meter hoog hangen. Het gaat om zeer gevaarlijke elektrische installaties die elektriciteit aan verbruikers leveren en die niet voldoen aan de wet en vaak oorzaak zijn van overspanning, kortsluiting, brand en elektrocutie -zoals bij Georges Wittevrongel en Leo Roland-. Nog erger is de onthoofding van Walter De Hondt die nooit had mogen gebeuren. Voor al die duidelijk zichtbare inbreuken is de lokale politie bevoegd, maar zij mogen hun broodheren niet terecht wijzen en spelen om den brode, het vuile spel van "Het systeem" mee.

Niet vergeten te kijken :

Kortsluitproeven in 2001 :
https://www.youtube.com/watch?v=Cg7RMvwM_Cg&feature=em-upload_owner

VTM Recht van antwoord in 2003 en stel vast over wat het gaat :
https://youtu.be/Ig1dGQ6KzZg


MM_256_01_Slachtoffers_LS_Netten.pdf

Artikel n°  : 09/16-6691
Geplaatst  : 14:25 1/11/2016

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck © Hoofdredacteur 

Laatste update ( 02 november 2016 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.