Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926197





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Optima berichtgeving kan Apache zuur opbreken wegens gigantische schadeclaim.
19 oktober 2016
Joeri Dillen, gewezen kabinetchef van Bart De Wever, en Land Invest dienen klacht in tegen Apache. 
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 3.646.400
Antwerpen  / Tremelo, 19 oktober 2016.

In een bericht van gisteren, dinsdag 18 oktober 2016, laat de nieuwssite Apache zelf weten onderwerp te zijn van een gigantische schadeclaim van 350.000 euro. De aanleiding is de berichtgeving van Apache over de Optima zaak en de daaraan verbonden affaires rond Land Invest en Group Dillen van de gewezen kabinetschef van Bart De Wever. Naar aanleiding van de berichtgeving van Apache werden vragen gesteld over de banden -belangenvermenging, red- tussen bouwpromotoren en ambtenaren. Dat zou volgens Apache de aanleiding zou zijn geweest voor de juridische actie tegen de journalisten Tom Cochez, Georges Timmerman en hoofdredacteur Karl van den Broeck.

Raad voor de Journalistiek.

In haar bericht verwijst Apache naar het feit dat er geen "Recht van Antwoord" is gevraagd, noch een klacht werd ingediend bij de Raad voor de Journalistiek -RvdJ-. Dat is in dergelijke gevallen, zoals Morsum Magnificat reeds meermaals mocht ervaren, niet ongewoon. Het bewijst opnieuw dat de Raad voor de Journalistiek niet ernstig wordt genomen en dat klopt. De RvdJ is niet bij wettelijk initiatief opgericht en is niet onafhankelijk, de RvdJ wordt bovendien financieel ondersteund door de VVJ/AVBB - de vereniging van beroepsjournalisten die op hun beurt financiële steun van de overheid ontvangen, het komt er op neer dat de beroepsjournalisten en de RvdJ door de politiek betaald worden.

Steun.

Morsum Magnificat heeft veel ervaring met juridische acties die in het verleden tegen haar hoofdredacteur en de uitgever werden gevoerd en heeft dan ook aan Apache hulp aangeboden in de juridische strijd tegen de belagers van de vrijheid van meningsuiting en de persvrijheid.

Reactie van Morsum Magnificat op Apache

Morsum Magnificat is jarenlang onderwerp geweest van klachten, maar de hoofdredacteur en de verantwoordelijke uitgever hebben nooit gezwicht, na vijf jaar juridische strijd is de storm gaan liggen. Wie het ware gezicht van Bart De Wever nog niet kent is naïef, De Wever heeft Morsum Magnificat al eerder van de perslijst gegooid en hij is ook erelid van de Vlaamse Journalisten Vereniging vzw die in het rechtse kamp wordt gezien. Apache weet uiteraard al dat het Hof van Assisen zal dienen te oordelen, de Correctionele Rechtbank is niet bevoegd.
    
Artikel n° : 10/16-6666
Geplaatst : 11:47 19/10/2016

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck - Hoofdredacteur

 
Laatste update ( 19 oktober 2016 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.