Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926197





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
CETA Overeenkomst : Documentaire laat voor en tegenstanders aan het woord.
19 oktober 2016
Volledige documentaire in zaal Brussels Parlement voorgesteld verschijnt ook op youtube.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 3.646.100
Brussel  / Tremelo, 19 oktober 2016.

--- Update 1
Hier de link naar de film.
--- einde update 1 11:48 19/10/2016

Hoe de vork met het vrijhandelsverdrag tussen Canada en Europa in de steel zit, wordt voor de bevolking door de klassieke pers blijkbaar bewust niet bekend gemaakt. Een kleine groep activisten, waaronder Andy Vermaut, hebben, weliswaar uit een bepaalde -linkse- hoek, in de vorm van een documentaire een samenvatting gemaakt van de standpunten. Het opzet is wel links gekleurd, maar een politiek kanon als Herman De Croo -Open Vld- komt op een belachelijke manier aan bod. De documentaire is op zichzelf goed in mekaar gezet door filmmaker en regisseur Kristien Pottie.

Onvoldoende aandacht.

Het resultaat van de documentaire mist onterecht het speerpunt effect, dat komt omdat het geheel onvoldoende aandacht krijgt, wellicht wegens te weinig middelen, onvoldoende professioneel scoort en eigenaardig genoeg de steun van de klassieke pers moet missen. Ondanks dat de grote -?- pers massaal afwezig is, wordt de kleine pers, die er wel was, onvoldoende gewaardeerd, bewijs daarvan is dat Morsum Magnificat geen enkele vermelding van aanwezigheid tijdens evenementen op de website van D19-20 krijgt.  

De documentaire.


Na de gedeeltelijke voorstelling, wegens beperkte beschikbaarheid van een commissiezaal van het Vlaams Parlement van 17 oktober 2016, werd beloofd om de film op een of andere wijze ter beschikking te stellen, maar dat gebeurde niet. Op dinsdag 18 oktober 2016 werd de documentaire van negentig minuten in een zaal van het Brussels Parlement wel volledig getoond. In tegenstelling tot de voorstelling in het Vlaams parlement, was er in het Brusselse meer belangstelling, het is blijkbaar vooral een Franstalige aangelegenheid rond Paul Magnette die, zoals dat gaat, om politiek te scoren, het been stijf houdt maar er politiek, wegens onvoldoende aanhang, niet in zal slagen de ondertekening van het CETA - TTIP akkoord te verhinderen. 


Andy Vermaut en Kristien Pottie tijdens de voorstelling in het Brussels Parlement.

Kleine producent.

Met de documentaire is wel duidelijk gemaakt dat vooral de kleine producenten onder meer in de landbouw, het slachtoffer zullen worden van het akkoord dat multinationals quasi onbeperkte middelen geeft om de "kleintjes" niet alleen op alle vlakken te manipuleren, maar ook in de tang te nemen. Maar zijn daarvan in België al niet genoeg voorbeelden van grote projecten, zoals Wijnegem Shopping Center en het op stapel staande Uplace, die de "kleintjes" wurgen. In dat opzicht zijn de CETA akkoorden een hefboom maar ook een strijd tussen David en Goliath. 

Meer volgt asap
 
Artikel n° : 10/16-6665
Geplaatst : 11:47 19/10/2016

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck - Hoofdredacteur
 
Laatste update ( 26 april 2020 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.