Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16928844





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Vlaams Belang reageert op uitstel Staatshervorming.
18 juni 2007
 CDenV en NVA wordt op de korrel genomen.  

Bezoekers website Morsum Magnificat :  259.700
Betekom / Brussel 18 juni 2007.

We publiceren hier een persbericht van het Vlaams Belang.

+++
PERSMEDEDELING VLAAMS BELANG:

STAATSHERVORMING WAARSCHIJNLIJK UITGESTELD TOT NA 2009: VLAAMS BELANG VREEST DAT UITSTEL TOT AFSTEL ZAL LEIDEN

Het Vlaams Belang neemt verwonderd kennis van de verklaringen van de voorzitters van CD&V en N-VA, die na een gesprek met informateur Reynders te kennen geven dat een eventuele staatshervorming wat hen betreft ook na 2009 mag worden uitgevoerd. Die verklaringen staan haaks op de verkiezingsbeloften van het ?Vlaams kartel?: CD&V en N-VA zouden immers niet in een regering stappen zonder belangrijke stappen in de staatshervorming. V??r de verkiezingen waren zij terecht van mening dat Vlaanderen niet over enkele jaren, maar nu onmiddellijk nood heeft aan meer bevoegdheden.

Het uitstel doet sterk denken aan de werkwijze van de regeringen-Verhofstadt. Het Vlaams Belang herinnert zich dat toenmalig minister-president Patrick Dewael reeds begin 2004 (!) stelde dat het debat over de splitsing van de kieskring Brussel-Halle-Vilvoorde aan bod moest komen tijdens het zogenaamde communautaire ?forum?. De paarse regeringspartijen slaagden er via dat Forum in om de Vlaamse eisen op de lange baan te schuiven en uiteindelijk een stille dood te laten sterven. Ook nu dreigt van uitstel weer afstel te komen.

Door in te stemmen met de uitvoering van de staatshervorming na 2009, stappen CD&V en N-VA mee in de Franstalige logica. Het argument dat de onderhandelaars geen bevoegdheden willen overdragen aan de Waalse PS-staat, snijdt geen hout: Vlaanderen ?n Walloni? moeten een beleid kunnen voeren dat is afgestemd op hun specifieke noden. Het anti-PS-argument is bovendien niet waterdicht en al te doorzichtig: wat immers als de Parti Socialiste in 2009 opnieuw de regionale verkiezingen wint? Al die tijd zou Vlaanderen daarenboven verstoken blijven van essenti?le bevoegdheden.

Het Vlaams Belang roept de onderhandelaars op om de noodzakelijke Vlaamse bevoegdheden onmiddellijk te realiseren. Uitstel van de staatshervorming betekent een volledig gezichtsverlies voor het CD&V/N-VA-kartel. 

Frank Vanhecke                                             Joris Van Hauthem
Voorzitter Vlaams Belang                                Woordvoerder
+++


© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.