Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16931407





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Overijse : Chiro doet mee aan Actiedag tegen inbraken.
16 oktober 2016
Gouverneur Lodewijk De Witte en korpschef informeren over de acties in de streek.


Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 3.643.600
Overijse / Tremelo, 16 oktober 2016.

In het kader van de preventie tegen inbraken en de 3e editie van "1 dag niet" heeft de Provincie Vlaams Brabant samen met de Chiro Maleizen te Overijse vandaag een actiedag georganiseerd in de vorm van een inbraakspel. Chiro Maleizen was in 2015 het slachtoffer van een inbraak, de gebouwen situeren zich immers tussen groen en bomen. De Chiromeisjes en jongens dienden in verschillende groepen via een spel, de code van de koffer die zich in het lokaal bevindt, te achterhalen. Het resultaat ervan zal te zien zijn op www.1dagniet.be . De Gouverneur van Vlaams Brabant en de korpschef van de PZ Druivenstreek hebben ter plaatse een en ander nog wat verduidelijkt. Er wordt opnieuw al dan niet via een BIN netwerk beroep gedaan op de bevolking en opnieuw maant Morsum Magnificat "het Volk" aan tot voorzichtigheid bij het melden van vermeende verdachten.


Enkele links :
www.gevondenfietsen.be
 
www.politiedruivenstreek.be

www.1dagniet.be
 


vlnr : Provinciegouverneur Lodewijk De Witte - Jan De Broyer eerste schepen van Overijse - Rik Renard van de Chiro Maleizen - Sébastien Verbeke PZ Druivenstreek.

Wijkteams

In het kader van de onveiligheid sprak Morsum Magnificat met de korpschef Sébastien Verbeke over het COPPRA project en de wijkteams en het politiezakboekje, maar over dat politiezakboekje zweeg de korpschef wijselijk, het is er na zes jaar nóg niet en het zal er ook nooit komen. Morsum Magnificat bracht daarover al in september 2010 artikels. Het radicalisme en de onveiligheid zijn enorm toegenomen, maar een oplossing is er nog bijlange niet, evenmin voor het probleem Brussel. 

Meer volgt asap

Artikel n° : 10/16-6660
Geplaatst  : 17:08 16/10/2016

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck - Hoofdredacteur

Laatste update ( 16 oktober 2016 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.