Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16931407





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Begijnendijk : Te kleine "Pijl" kan grote gevolgen hebben.
16 oktober 2016
Burgemeester Willy Michiels moet zijn werk dringend en veel beter doen.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 3.643.200
Begijnendijk / Tremelo, 16 oktober 2016.

Naar aanleiding van de gevaarlijke situatie bij een woning aan de Mechelbaan te Begijnendijk hebben we de burgemeester van Begijnendijk voor de zoveelste keer er attent op gemaakt dat de "Normen" waar de wet naar verwijst, kracht van wet hebben. Willy Michiels -MGB- werd wat nerveus en sneerde "gij met uw normen, daar hebben we niets aan", einde citaat. We laten deze uitspraak voor rekening van de burgemeester. Ondertussen werd het puin aan die woning aan de Mechelbaan opgeruimd.

De "Pijl".

Het is zeker dat de oorzaak van de brand die de woning van Bruno V. aan de Bessenlaan te Rotselaar plat legde, te wijten is aan het te strak aanspannen van de elektrische aftakking van Iverlek. De trekkracht in de aftakkabel -type BAXB 4.16 aluminium- is door de fabrikant bepaald, daarom is artikel 5 van het AREI -KB 10 maart 1981- van toepassing, maar burgemeester Michiels heeft lak aan wetten, erger, de meeste burgemeesters sluiten de ogen voor strafbare feiten, zij houden dus misdrijven in stand en daarom noemen wij burgemeesters witteboordencriminelen. Bij een doorgang aan de Balenbergstraat zien we een dergelijke overspanning van ongeveer 16 meter tussen een elektriciteitspaal en een woning. De technische voorschriften van de kabelfabrikant leggen dan een doorhang, de "Pijl" genoemd, op van minstens 25 cm, nog liever 30 centimeter. Bij die "Pijl" wordt op de bevestiging in de muur zo'n vijftig kilo trekkracht uitgeoefend, als de "Pijl" kleiner is, stijgt de trekkracht op de bevestiging waardoor deze het kan begeven zoals dat het geval was bij Bruno V. en andere bekende schadegevallen onder andere te Nukerke, etc.

Ondergronds.

Burgemeester Michiels moet Infrax meer aansporen en dergelijke onwettige en gevaarlijke situaties doen herstellen en de aftakking, zonder kosten van de abonnee, ondergronds laten brengen. Wie niet bang is van de realiteit kijkt hier naar de kortsluitproeven. Als dat geen indruk maakt bent u niet normaal.

Ziehier wat wij bedoelen.

Artikel n° : 10/16-6659
Geplaatst  : 10:39 16/10/2016

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck - Hoofdredacteur
Deskundig in conformiteit elektrische installaties
Laatste update ( 16 oktober 2016 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.