Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926199





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Provincie Vlaams-Brabant stimuleert aansluiting onderwijs en arbeidsmarkt
20 september 2016
Samenwerking om de kloof tussen arbeidsmarkt en onderwijs wordt financieel beloond.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 3.618.900
Leuven / Tremelo 20 september 2016

Ter ondersteuning van de aansluiting onderwijs en arbeidsmarkt keurde de provincieraad van Vlaams-Brabant een reglement ter ondersteuning goed. Bedoeling is om scholen en bedrijven, die samenwerken om de kloof tussen arbeidsmarkt en onderwijs te dichten, financieel belonen.
 

Geen vlotte aansluiting.

 
Ondanks de vaak grote tekorten die bedrijven kennen als het aankomt op gespecialiseerd technisch personeel, verloopt de aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt niet altijd even vlot. Aan de andere kant zijn er veel studenten die op de arbeidsmarkt komen zonder over de juiste kwalificatie te beschikken om zeker te zijn van een goede job. Het is daarom dat de provincie met een nieuw provinciaal reglement de kloof tussen onderwijs en arbeidsmarkt wat meer wil dichten. Al jaren zet de provincie initiatieven op die scholen ertoe aanzetten jongeren kennis te laten maken met de arbeidsmarkt.
  
Wedstrijd.
 
Jaarlijks gaat de provincie Vlaams-Brabant nu ook een wedstrijd organiseren waarbij ze de beste praktijkvoorbeelden zal belonen. De winnende scholen en bedrijven ontvangen een geldprijs van 1.000 euro. De provincie voorziet hiervoor een jaarlijks budget van 6.000 euro. ‘Voor scholen gaat het bijvoorbeeld om goede contacten uitbouwen met bedrijven, leerkrachten stages laten doen, of leerlingen effectief naar de werkvloer brengen voor stage of werkplekleren. Maar we willen ook bedrijven stimuleren om het onderwijs kennis te laten met de realiteit van de werkvloer. Dat kan door bedrijfsbezoeken uit te werken, door stageplaatsen aan te bieden of door de opvang van leerlingen te optimaliseren’, zegt gedeputeerde Marc Florquin.

Inspireren.


De winnende projecten moeten andere scholen en bedrijven inspiratie geven en aanzetten tot nieuwe initiatieven. Ze kunnen ook rekenen op een vervolgtraject waarbij er rondetafels georganiseerd worden met onderwijsinstellingen, bedrijven, het Regionaal Technologisch Centrum, Voka en andere partners om zo de noden en opportuniteiten bij scholen en bedrijven af te stemmen.

Bron : Provincie Vlaams-Brabant
Bewerking : jvds

Artikel n° : 09/16-6638
Geplaatst  : 7:32 20/09/2016
Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel

 

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.