Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926200

Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Tremelo : Morsum Magnificat keert deels terug naar haar roots.
12 september 2016
Echte radiotelegrafisten zijn gedoemd om uit te sterven. 
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 3.613.100
Tremelo 12 september 2016.

Morsum Magnificat werd in 1983 opgericht, Erik Verbeeck radioamateur en gewezen radiotelegrafist van de Zeemacht, stond aan de wieg. In 1989 is de stichter van Morsum Magnificat, Rinus Hellemons, overleden. Rinus en diens echtgenote, Antje, hebben vr het overlijden van Rinus bij herhaling aangedrongen dat Erik Verbeeck Morsum Magnificat zou verder zetten, dat gebeurde in 1989. Aangezien radiotelegrafisten een uitstervend ras zijn, werd de activiteit tussen radioamateurs die de oudste en eenvoudigste wijze van communiceren hanteren, steeds kleiner. In december 2001 is de oude versie van Morsum Magnificat, na 17 jaar, opgehouden te bestaan. Het tijdschrift werd in een ander kleedje gestopt en ook de onderwerpen werden totaal gewijzigd.

Weer telegrafie.

Sinds kort heeft Morsum Magnificat na veertien jaar, de draad, of beter gezegd, de morsesleutel terug opgepikt en zijn wij op de daartoe voorziene en door het BIPT toegestane frequenties op de radioamateurbanden terug te horen -uiteraard in radiotelegrafie-. Morsum Magnificat kan vanuit Tremelo met de gehele wereld in radiotelegrafie -Morse- communiceren, geen enkele andere redactie in Belgi of daarbuiten is in staat dat te doen. Bij de eerste contacten ontmoeten we oude bekenden zoals Louis uit Lage Mierde -NL-, 83 jaar en nog actief in radiotelegrafie en ook Henk uit Ommen -NL- kwamen we tegen. Voor de moderne radioamateur is het niet meer nodig om bij het BIPT een verplicht examen voor de kennis van "morse" af te leggen, tegenwoordig kan dat allemaal met de computer.


Morsum Magnificat kent en beoefent de radiotelegrafie en on4cw -radio roepnaam- is internationaal bekend. Uiterst rechts op de foto de morse sleutels voor trage en snelle productie van morse.

Internationaal.

In 2001 was er in Cornwall -Engeland- een viering van de eerste trans-Atlantische verbinding in telegrafie tussen The Lizard en New Foundland, Morsum Magnificat -on4cw- was daarbij aanwezig en fungeerde als gastoperator voor het exclusief radiostation GB100LD, Morsum Magnificat is dus internationaal bekend.

Wordt vervolgd

Artikel n : 09/16-6636
Geplaatst  : 20:46 12/09/2016

Redactie Morsum Magnificat Professioneel
Erik Verbeeck - Hoofdredacteur
Laatste update ( 13 september 2016 )

2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel - Alle rechten voorbehouden.