Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926211





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Door Brexit worden meer vluchtelingen naar Calais gedreven.
09 augustus 2016
Vreselijke leefomstandigheden staan hen te wachten


Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 3.583.900
Calais / Tremelo 09 augustus 2016.

Van Andy Vermaut, die allerlei oneerlijke toestanden aan de kaak stelt en ertegen ageert, kregen we een persbericht dat hij stuurde op verzoek van Lieven Clarysse, vrijwilliger in het mensenkamp Jungle van Calais, waar ook Andy sedert augustus 2015 wekelijks een handje toesteekt. Het bericht greep ons behoorlijk naar de keel, reden waarom wij het integraal publiceren.


Vluchtelingen sterven absoluut zinloze dood...
So, In the early hours of yesterday morning, I took a seriously injured dying / dead man to the hospital. I have nothing to say except; Sometimes really, really bad things happen.
R.I.P. 'my friend'
27 July

The Ethiopean man who died early on tuesday morning was born only a year before me.
The day he was murdered he had arranged a train ticket to Paris.
Today he would have been on a plane to Kenya....

Dit het verhaal van één van de vluchtelingen. Vermoord de dag dat hij terug wou keren. Een tekst van één van de Engelse hulpverleners die ik goed ken en die zich al 7 maanden vrijwillig inzet.

The poor man had had enough of this hell on earth.
He was asleep in his small timber and plastic self-build shelter when he was attacked.
He (most likely) died face down on the carpet-covered dirt floor, where I found him.
He didn't even want to be here.!
R.I.P. 'my friend'
28July

Brexit drijft meer vluchtelingen naar Calais waar ze in desastreuze omstandigheden terechtkomen.

Door de Brexit en de ondoordachte uitspraken van Franse politici, die beweren de grens met Engeland open te stellen, stromen vluchtelingen massaal in Calais toe. Hierdoor hopen ze dat de grenzen geopend worden en ze sneller en gemakkelijker in Engeland raken. Ook degenen die de harde leefomstandigheden in Parijs niet meer aankunnen, zakken af naar de kust. Verschillende kampen in Parijs en in en rond Calais werden ontruimd, waardoor de bevolkingsaantallen in Calais en Duinkerke weer explosief groeien. De repressieve houding van de Franse regering is daarvan de oorzaak.

Vluchtelingen komen echter in vreselijke leefomstandigheden terecht.

De zogenaamde “humanitaire“ actie van de prefect heeft er voor gezorgd dat de leefomstandigheden in het kamp van Calais mensonterend werden. Sedert de uitzetting van Maart 2016 is het aantal vluchtelingen in het kamp amper gedaald, maar ze overleven nu op slechts 1/10e van het oppervlak van weleer. Daardoor wonen nu verschillende etnische groepen veel te dicht op elkaar, wat zorgt voor stijgende spanningen. De Franse regering neemt in het kamp ook geen enkele verantwoordelijkheid. Bijna alle hulpgoederen worden nog steeds via inzameling en door vrijwilligers geleverd en verdeeld. De Prefect voorziet, voor meer dan 7000 vluchtelingen, maar in 2000 ontbijten en 2700 warme maaltijden per dag. Na maanden vechten raken ook de vrijwillige helpers uitgeput en omdat het amper nog de pers haalt, komen er amper nieuwe krachten bij. Hierdoor kunnen de Calais Keukens niet meer genoeg maaltijden aanbieden. Nodeloos te stellen dat dit de spanningen ook doet stijgen. Hierdoor ontstonden een aantal weken terug rellen met een grote brand tot gevolg. 3000 m² Jungle is toen verwoest, waardoor weer 1000 mensen zonder onderdak zaten. Opnieuw opbouwen mocht niet : de prefect verbood bouwmaterialen toe te laten in het kamp. Ook zijn er bijzonder veel ratten in het kamp en tenten bieden daar geen bescherming tegen. Deze mensen zitten op hun tandvlees en zijn radeloos. Maar het lijkt dat de prefect de wetteloosheid binnen de grenzen van het kamp laat bestaan en zo deze bevolking hoopt te verdrijven uit Calais. Vorige week besliste de Prefect om alle make shift restaurantjes en winkeltjes, opgericht door de vluchtelingen zelf om hun medevluchteling te helpen voeden, te sluiten. Elke persoon die een voedingspostje open hield, werd gearresteerd, het kookgerief werd aangeslagen en al het voedsel werd verwijderd. Er duiken zelfs beelden op van Franse politie die het water, gestolen van vluchtelingen, voor hun neus op drinkt. Dit is een bittere waarheid: vluchtelingen die willen terug keren naar land in oorlog en een groeiende macht van mensenhandelaars. Liever sterven in eigen land dan sterven in deze hel die de Calais Jungle voor stelt.
 
Het kan ook anders.

De socialistische burgemeester van Duinkerke heeft het probleem anders benaderd en in het kamp van Duinkerke heerst er daardoor een relatief vredevol samenzijn. Tegen de wil van de prefect in heeft hij een gestructureerd vluchtelingenkamp gebouwd. Daar worden vluchtelingen niet als criminelen behandeld, maar als mensen in nood. De aantallen lopen daar terug en mensen leven in relatieve goede omstandigheden. Blijkbaar zijn rechtse politici niet in staat om een goed antwoord op het vluchtelingenprobleem te geven.
In Calais daarentegen vallen doden...

Bron : Andy Vermaut op verzoek van Lieven Clarysse

Andere artikels rond activist Andy Vermaut


http://www.morsum-magnificat.be/index.php?option=com_content&task=view&id=5843&Itemid=0

http://www.morsum-magnificat.be/index.php?option=com_content&task=view&id=6137&Itemid=0

http://www.morsum-magnificat.be/index.php?option=com_content&task=view&id=6163&Itemid=0



Andy Vermaut
 
Artikel n° : 07/16-6615
Geplaatst  : 8:15 9/08/2016
Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel

Laatste update ( 09 augustus 2016 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.