Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926211





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Keerbergen : Politie doet niets met gevaarlijke elektrische aftakking in Lozenhoekstraat-Update1
06 augustus 2016
N-VA Burgemeester Dominick Vansevenant, Iverlek en Eandis moeten verantwoordelijkheid nemen.  Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 3.582.300
Keerbergen / Tremelo 06 augustus 2016.

--- Update 1
Scheiding der machten bestaat dat?

Het volk wordt niet aflatend opgeroepen om verdachte situaties / personen te melden aan de politie. Hier heeft Morsum Magnificat een situatie aan de politie van Haacht, Keerbergen, Boortmeerbeek gemeld die niet verwijst naar verdachten, maar naar schuldigen. Maar de interventieploeg weigerde Eandis op te roepen om tot herstelling van de duidelijk gevaarlijke situatie over te gaan. Toch is de politie wel degelijk bevoegd, in Lanaken weten ze dat al, maar in Keerbergen blijkbaar nog niet. Ook de algemene inspectie van de politie AIG weet het, het Parket in Leuven ook, maar of ze het willen zien is wat anders.

Procureur.

Morsum Magnificat dient opnieuw, zoals in Lanaken een dossier in bij de AIG die, net als de minister van Binnenlandse Zaken toen de politie op de vingers tikte. Het is de taak van de Procureur des Konings om "het volk" te beschermen tegen dergelijke flagrante overtredingen van de wet. De burgemeester van Keerbergen, Iverlek en Eandis dragen hier een verpletterende verantwoordelijkheid. Het is de plicht van Morsum Magnificat om, gezien de weigering van de politie, nu de Procureur te Leuven te informeren dat gebeurde heden met document MM1608938 via e-mail 

--- einde update 1 14:57 7/08/2016

Het kan niet anders, Morsum Magnificat moet in het kader van het algemeen belang op dezelfde nagel blijven kloppen en is zelfs verplicht om zelf stappen te ondernemen. De gevaarlijke aftakking aan de Lozenhoekstraat 58 in Keerbergen werd in eerste instantie vandaag om half drie aan een verantwoordelijke van Eandis gemeld. Dat de situatie gevaarlijk is, tonen we aan met document "Melding LS1608001". Iedereen die aangesloten is op het luchtnet moet dringend zijn aftakking bekijken, dat is heel eenvoudig te zien, daarvoor hoeft men geen ingenieur te zijn. De gevaren van een dergelijke aftakking wegens mogelijke kortsluiting zijn zeer groot.

Fout van de politiek.

De netten worden niet onderhouden, de reden daarvan is dat de politiek verantwoordelijken en de gemeenten, -de mede eigenaars van de elektrische netten- veel liever centen zien dan veiligheid. De gemeenten hebben door de uitkering van dividenden van Electrabel miljarden ontvangen van de opbrengst van elektriciteit, maar ze hebben geen of zeker onvoldoende, over voor het onderhoud. Als er een schadegeval is, zoals recent in  Nukerke en in Rotselaar, dan willen de distributienetbeheerders niet betalen en dienen gedupeerden naar de rechter te stappen. Ook in Keerbergen was er brand met elektrische oorzaak : http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-keerbergen/man-ontsnapt-aan-dood-door-ziekenhuisafspraak-a2089911/



Keerbergen woning plat gebrand, de metergroep elektriciteit werd door het parket in beslag genomen. De verzekeraar Touring betaalde meer dan driehonderdduizend euro aan de verzekerde.


De inspecteurs weigerden Eandis op de hoogte te stellen, dit wordt een dossier voor de AIG. Tussen de oproep en de interventie verliep er meer dan een half uur. Na enkele minuten dropen de slippendragers van de burgemeester zonder enige actie af.

Ook de taak van de politie.

Oog hebben voor de slechte staat van het openbaar elektriciteitsnet is óók de bevoegdheid van de politie, maar naar aanleiding van een melding van deze redactie via 101 wilde de opgeroepen politie van Keerbergen, Haacht, Boortmeerbeek Eandis niet oproepen, dit wordt een nieuw dossier voor het Comité P.

Meer volgt.

Artikel n° : 07/16-6613
Geplaatst  : 20:04 6/08/2016

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck - Hoofdredacteur.

Laatste update ( 08 augustus 2016 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.