Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16927101





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Tremelo : Het werk van Morsum Magnificat gaat gewoon verder-update1
01 augustus 2016
Wanbeleid en dito bestuur vergt kritische journalistiek, dwarsliggers houden de sporen recht.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 3.576.300
Tremelo 01 augustus 2016.

--- Update 1
DAR Leverde zelf document af.

Amper enkele uren na ons verzoek bij de beroepsinstantie werd het verslag van de PBW rondgang van 9 juni 2015 afgeleverd. Morsum Magnificat kan u na een oponthoud van veertig dagen wegens obstructie van de wanbeleid in Tremelo, met haar werkzaamheden verder.
--- einde update1 13:35 1/08/2016

Een jaar geleden werd Morsum Magnificat gewaarschuwd dat een clubje rond de Tremelose burgemeester, waaronder de korpschef, er alles aan zou doen om deze redactie te "pakken". Sindsdien heeft deze redactie al heel wat resultaat geboekt om hier en daar orde op zaken te laten stellen. Het Auditoraat te Leuven heeft, naar wij uit goede bron hebben vernomen, aan burgemeester Paul Dams -Open Vld- al een proces-verbaal uitgedeeld dat kadert in de onveiligheid in de gemeentelijke gebouwen die aan het licht is gekomen door de PBW rondgang 2014 door Interleuven. Daarbuiten heeft Morsum Magnificat met succes reeds een twintigtal onveilige aftakkingen naar woningen bij DNB Iverlek / Eandis en Infrax aangekaart, toppers daarvan waren de Schrieksebaan 172, Pastoor Caytanstraat 6, een pand dat tientallen jaren door het OCMW van Tremelo werd verhuurd. De JetSet van Tremelo werd doorgelicht en daaruit blijkt dat de glitter glamour overwegend fake is, het alleen een kwestie van zien en gezien worden en "foefelen" staat hoog in het vaandel.

Nieuwe acties.


De Secretaris Wim Vandenbroeck weigert nog maar eens het Decreet inzake passieve openbaarheid van bestuur toe te passen. Zelfs wanneer de overheid Tremelo in het ongelijk stelt weigert de gemeentesecretaris nog zijn wettelijke verplichtingen na te komen. De enige reden daarvoor is dat Tremelo veel te verbergen heeft. Opnieuw zal de Beroepsinstantie worden ingeschakeld.  Uit een recent vonnis van de rechtbank van eerste aanleg te Leuven is andermaal bewezen dat de wijkagent de huurders van de Baalsebaan 57 op 8 mei 2014 in opdracht van de schoonzoon van de verhuurster - Anthony V.- wel degelijk intimideerde, dat dossier bij het Comité P zal vervolledigd worden. Flikken moeten hun job doen en het voorbeeld geven, maar dat is helaas in Tremelo niet altijd het geval. Morsum Magnificat zal zich niet laten intimideren en telkens passend reageren. Bij de politie hebben ze dat nog altijd niet begrepen, sommigen aanzien de hoofdredacteur van Morsum Magnificat als "gevaarlijk", nogal wiedes. Als de politie haar boekje ver te buiten gaat, zal Morsum Magnificat ook daarop reageren.

Beroep bij de DAR.


Ondanks dat de Secretaris Wim Vandenbroeck door de beroepsinstantie reeds op 21 juni 2016 werd gesommeerd om een afschrift van de PBW rondgang 2015 af te leveren, gebeurt dat niet. Toen er op 5 maart 2016 een gelijkaardige vraag aan de Secretaris van Begijnendijk werd gesteld, reageerde men daar reeds twee dagen later door het gevraagde te bezorgen. Morsum Magnificat heeft dat dan ook publiek gemaakt, als het bestuur het goed doet, zeggen we het ook. Er werd in ieder geval opnieuw beroep gedaan op de DAR.

Bewijsmateriaal.



Hier gaat een flik in de fout en dat mocht niet tot bij het gevaarlijke -voor wie?- Morsum Magnificat komen, maar dat -en meer- gebeurde toch. Er werd hier via DIV informatie opgevraagd en gedeeld. Dit is uiteraard niet het enige bewijsstuk.

Artikel n° : 07/16-6607
Geplaatst  : 4:47 1/08/2016


Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck © Hoofdredacteur

Laatste update ( 04 augustus 2016 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.