Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926213





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Baal : Saga met gevaarlijke elektrische aftakking gaat verder.
30 juli 2016
Als er iets gebeurt komt de politie en hoe deskundig en onafhankelijk zijn zij dan?
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 3.572.600
Baal / Tremelo 30 juli 2016.

Met het online bericht van 22 juli brachten we een gevaarlijke situatie in beeld van een elektrische aftakking naar een woning. Onze waarschuwing dat werken aan een dergelijke elektrische leiding niet ongevaarlijk is, werd met een kwinkslag weggewuifd. Morsum Magnificat stelde prompt Infrax voor haar verantwoordelijkheid die wegens verlof de zaak op de lange baan wilde plaatsen, maar we trokken opnieuw aan de bel en toen reageerde Infrax wel.

Het blijft kunst- en vliegwerk.


De wijze waarop Infrax het heeft opgelost roept opnieuw vragen op, het is duidelijk kunst- en vliegwerk, een elektrische kabel die in het verticale vlak los hangt, kan niet door de beugel en zeker niet door artikel 209 van het AREI. De plastic zak die de eventueel genaakbare delen moet afschermen strookt evenmin met de regels van goed vakmanschap en evenmin met de artikels 34 -en verder- van het AREI. Er zijn daar dakwerken aan de gang, er is een stelling en een werklift aanwezig en dat allemaal binnen de zone die vervat is in artikels 192, 193 en 266 van het AREI. Voor deze werf is WASO ook bevoegd, zij werden dus ook geďnformeerd.

De politie.

Voor de hopen gevaarlijke en onwettige aftakkingen naar woningen die - onder meer - massaal te laag het openbaar domein kruisen -dat moet wettelijk minstens 7 meter zijn- moeten de flikken waarvan de burgemeester het administratief hoofd is -sic-, de ogen sluiten. Maar als er als gevolg van een dergelijke onwettige situatie een ongeval of brand ontstaat, komt de politie om een proces verbaal op te stellen, de dienst uitmaken zelfs een mening te poneren over een technische materie waarvan ze duidelijk geen verstand hebben. De lokale politie zijn slippendragers van de lokale politiek die mede instructies van hun broodheren, selectief kijken en schrijven. De aftakking die wij hier aankaarten had de politie even goed kunnen en moeten aan de kaak stellen. Een ander voorbeeld daarvan is de paal in de Feyaertsstraat die door de melding van Morsum Magnificat diende vervangen te worden, in die straat woont er namelijk iemand van het Comité P ...

MM_252_09_LS_Schaluin.pdf

Artikel n° : 07/16-6605
Geplaatst  : 14:55 30/07/2016

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck - Hoofdredacteur
Bewezen deskundigheid in conformiteit elektrische installaties
Laatste update ( 30 juli 2016 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.