Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926215





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Storend alarmsignaal van provinciegebouw ergerde bewoners in Kessel-Lo
26 juli 2016
Deelt de regionale ROB de lakens uit bij de provincie Vlaams Brabant? 
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 3.565.800
Leuven  / Tremelo 26 juli 2016.

Gisteren maandag 25 juli 2016 verstuurde de persdienst van de Provincie Vlaams Brabant een bericht over een technisch probleem met de installatie waarmee de ramen van het provinciehuis worden gewassen. Een  probleem die provinciemedewerkers als de wet van Murphy omschrijven zou aan de basis liggen? Het ver in de omgeving te horen alternerend signaal was afkomstig van het in werking treden van een alarmsignaal dat  wordt ingeschakeld bij het indrukken van de noodstop van de elektrische bediening van de motor van de gondel van de installatie voor het wassen van de ramen van het gebouw.


Drie kwartier.

Tussen het verzenden van het persbericht en de afspraak aan het onthaal van het provinciehuis, was er welgeteld drie kwartier tijd. Indien met ‘bepaalde’ pers niet op voorhand afgesproken, een niet te halen deadline. Na een eerste en een tweede check van Morsum Magnificat, komt de aap uit de mouw, ROB wilde de wagen voor de kar spannen omdat de regionale omroep dat item nog in hun nieuwsuitzending wilde brengen. Het komt er dus in feite op neer, dat ROB bij de provincie Vlaams Brabant de lakens uitdeelt.

Geen toelating.

Onze pogingen om zoals dat het geval was met een beperkt aantal journalisten ook een kijkje te mogen nemen van de installatie mislukte. Aangezien Morsum Magnificat met kennis van zaken over techniek en veiligheid een woordje kan meepraten, is onze aanwezigheid, duidelijk niet gewenst. Dat was al eerder het geval toen Bruno Tobback op provinciehuis zonnepanelen wilde installeren, dat was ook het geval wanneer de Vlaamse Overheid -Hans d'Hondt- vragen stelde over de conformiteit van bliksembeveiliging in openbare gebouwen en dat is nu ook weer het geval.
   
Meer volgt ASAP

Artikel n° : 07/16-6602
Geplaatst  : 10:49 25/07/2016

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck – Hoofdredacteur
 

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.