Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926219





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Tremelo Baalsebaan : Zwaar ongeval, het moest er van komen-Update3
19 juli 2016
Motorrijder uit Begijnendijk omgekomen op Baalsebaan.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 3.556.600
Begijnendijk  / Tremelo 19 juli 2016.

--- Update 3
Gefrustreerde lezer

We ontvangen een reactie van een lezer die door de inhoud van het bericht, wellicht overmand door emoties, op de persoonlijke toer gaat en dat zowel met betrekking tot de feiten als richting hoofdredacteur. Vooral de passage "het moest er van komen", heeft kwaad bloed gezet. Morsum Magnificat blijft echter die uitspraak verdedigen, maar ze dient gelezen in het kader van het in het algemeen veel te snel rijden op de Baalsebaan. Vooral bij het optrekken vanaf het kruispunt met de Baalsebaan en de Grote Bollostraat richting Baal wordt er door sommige weggebruikers zeer hard gereden. Toch is het daar nog bebouwde kom en geldt een beperking van 50 km/u maar dat vergeten sommige weggebruikers.

Vijfdubbel effect.


Dat snel optrekken verhoogt het verbruik, veroorzaakt milieuschade, is een verkeersovertreding, veroorzaakt geluidsoverlast en brengt, behalve de bestuurder zelf, ook andere weggebruikers in gevaar. Dat er controles worden uitgevoerd is een feit, maar dat ze niet effectief zijn is er óók een. Het rijbewijs met punten moet dringend ingevoerd worden.

--- einde update 3 11:12 27/07/2016

--- Wijziging 1 8:35 20/07/2016
Halte Van Espenstraat

Update 2
Gegevens.

In Het Laatste Nieuws wordt veel gebracht en uitgesmeerd over de verongelukte Sam Verduyckt, maar er wordt niets gezegd over de bestuurder van de VW die bij het ongeval betrokken was en een positieve -adem- test aflegde, bijvoorbeeld hoe positief was die test?
--- einde update 2 12:59 19/07/2016

--- Update 1
Vervangwagen.

Ondertussen is bevestigd dat de VW die betrokken was bij het ongeval een vervangwagen is en eigendom van de garage Jennes uit Boortmeerbeek. De sport motor Bugati die Sam Verduyckt bestuurde, was het type 848, een snelle machine met een motor van 849 cc, weegt 168 kg, levert bij 10.000 toeren een vermogen van 134 pk en haalt een snelheid van 256 km/u.

--- einde update 1 10:01 19/07/2016

Wie aan de Baalsebaan te Tremelo woont, vooral in het gedeelte vanaf de verkeerslichten met de Grote Bollostraat, en vooral richting Baal, weet dat er op dat gedeelte zowel door automobilisten als motorrijders, vaak veel te snel wordt gereden. Een automobilist heeft in tegenstelling tot een motorrijder, bij een aanrijding door de carrosserie meer bescherming, daarom is het bijzonder onverstandig van een motorrijder langs een weg als de Baalsebaan te snel te rijden. Maandag 18 juli 2016 is in de vooravond een 33-jarige motorrijder uit de Puttestraat te Begijnendijk aan de Baalsebaan ter hoogte van de Van Espenstraat omgekomen.


Gevaarlijk.

Morsum Magnificat heeft zelf vele jaren ervaring als motorrijder en dat met verschillende machines, we weten dat een weg als de Baalsebaan, druk bebouwd en waarop verschillende straten aansluiten, zeer gevaarlijk is. Automobilisten die een straat inslaan letten vaak niet op aankomende motorfietsen die inderdaad vaak te snel rijden. De verkeerswet zegt dat eerst het aankomend verkeer moet worden doorgelaten en ook al zou dat aankomend voertuig te snel rijden, mag het stilstaand voertuig de straat niet inslaan. Geoefende motorrijders moeten daar oog voor hebben. Op 2 september 2011 was er in Veldwezelt een dodelijk ongeval met een motorrijder die inderdaad zoals een getuige toen verklaarde, 200 km/u zou gereden hebben, de schade aan de auto was enorm en toont aan dat de motorrijder inderdaad zeer snel moet gereden hebben.

De Lijn.

Volgens informatie zou de motorrijder op de Baalsebaan de bus van De Lijn aan de halte Van Espenstraat hebben ingehaald en heeft de bestuurder van de VW die de Van Espenstraat wilde inrijden, de motorrijder niet zien aankomen. Van de motorfiets, een witte Ducati, blijft maar weinig over, Sam V. heeft de aanrijding niet overleefd. Snelheid heeft hier weer zijn tol geëist.

Rijbewijs ingetrokken.

De bestuurder van de VW uit de Veldonkstraat te Tremelo, een vervangwagen van een carosseriebedrijf uit Machelen diende wegens een positieve ademtest zijn rijbewijs in te leveren, diens naam werd in tegenstelling tot het slachtoffer niet genoemd.

Meer volgt   
 
Artikel n° : 07/16-6593
Geplaatst  : 7:18 19/07/2016

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck © Hoofdredacteur

Laatste update ( 27 juli 2016 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.