Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926227





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
De Wijnhoeve Ramsel : Vragen over de organisatie van de Dinner & Dance activiteiten.
10 juli 2016
Uitbaters hebben ondertussen wel de elektrische installatie in orde gebracht.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 3.548.800
Herselt  / Tremelo 10 juli 2016.

Recent was er weer een brand in Herselt, hierbij is weer duidelijk geworden dat Herselt wat het toezicht op milieuvergunningen en de handhaving, een puinhoop is. De garageactiviteiten die aan de Oude Baan 50 werden uitgebaat waren niet vergund. Garageactiviteiten zoals het herstellen van auto's, is wel degelijk onderworpen aan een milieuvergunning, daardoor dient ook een bepaalde veiligheid gerespecteerd, bovendien is het uitbaten van een dergelijke inrichting verbonden aan een inspectie van de brandweer.

Geen verslag brandweer.

Niettegenstaande de Wijnhoeve te Ramsel als jaren als horecazaak bestaat, is er, behoudens vergissing van onzentwege, nog steeds geen verslag van de brandweer. De privévertrekken werden, zoals dat is vereist, niet afgeschermd met brandwerende deuren etc.

Dinner & Dance.

In het politiereglement van Herselt dat vanaf 1 januari 2004 in voege is, lezen we heel wat artikels die burgemeester Luc Peetermans met betrekking tot De Wijnhoeve, nadat hij daarover klachten in de bus kreeg, toch weigert toe te passen. Luc Peetermans lapt onder meer artikel 135.1 van de nieuwe gemeentewet aan zijn laars. Een rist artikels in dat politiereglement, zoals 24,27,29,30 worden niet toegepast, ook de korpschef van de PZ Zuiderkempen is recent met een aangetekend schrijven als politieman -of is het een politicus in uniform?-, op zijn verantwoordelijkheid gewezen. Op 16 juli 2016 is er vanaf 19u weer een Dinner & Dance met FIVER ft.LINDA. Wat Morsum Magnificat betreft, mag dat, maar dan wel in orde met regels en dat blijkt niet te zijn.

Geen reactie.

We hebben aan Kris Wintraecken van de Wijnhoeve nog eens om een reactie gevraagd, maar we krijgen geen respons. Morsum Magnificat zal in het kader van het algemeen belang en de veiligheid van personen en goederen, wel haar verantwoordelijkheid nemen. Wat de keuring van de elektrische installatie door TBV betreft, stellen wij vast dat alvast artikel 136-2 van het AREI niet werd gerespecteerd, toch is dat, gezien de aanwezigheid van zonnepanelen, een belangrijk item, we zullen daarover aan BELAC ook vragen stellen.

MM_251_04_De_Wijnhoeve.pdf

Artikel n°  : 07/16-6583
Geplaatst  : 14:13 10/07/2016

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck © Hoofdredacteur
Laatste update ( 11 juli 2016 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.