Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16927090





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Baal : Veiligheid in Sven Nys Cycling Center in vraag-MM-251-03
06 juli 2016
Is er dan geen brandweerverslag vóór indienstname afgeleverd?
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 3.544.500
Baal / Tremelo 06 juli 2016.

Bij de ondertekening van de PPS overeenkomst op 13 mei 2016 diende Morsum Magnificat al opmerkingen te plaatsen over de veiligheid, niet op zijn minst op het niet respecteren van de werforganisatie en het dragen van PBM op de werf. De schepen van milieu liep op de werf rond met niet daarvoor bestemd schoeisel, we kunnen dan ook niet anders dan Diane Willems -CD&V- als een "dom blondje" te bestempelen.

Brandweerverslag.

Bij de uitnodigingen voor de opening van het natuur vernietigend project, werd Morsum Magnificat wijselijk vergeten en bij het eerste bezoek weten we al meteen waarom. Het betonpad naar de ingang had bijvoorbeeld op sommige plaatsen wel een leuning mogen hebben, er zijn vragen over de houten constructie en er ontbreekt een tweede leuning aan de trap naar de cafetaria. Dat zijn tekortkomingen die er op wijzen dat de competentie van de verantwoordelijken weer ver zoek is. Het is duidelijk dat er vóór de indienststelling geen brandweerverslag is geweest, of ergo, de ogen voor deze tekortkomingen gesloten werden.

Gedeputeerde.

Ondanks dat gedeputeerde Monique Swinnen -CD&- op bij haar speeches gekende euforische toon, het project als een soort aards paradijs had voorgesteld, gaat het qua professionaliteit af als een gieter en toont Morsum Magnificat aan dat de meest elementaire veiligheid met de voeten wordt getreden. De trap naar de cafetaria moet volgens Morsum Magnificat niet één maar twee leuningen hebben. We geven hier de betreffende wetgeving:
 
KB 7 JULI 1994. - Koninklijk besluit tot vaststelling van de basis normen voor de preventie van brand en ontploffing waaraan de nieuwe gebouwen moeten voldoen.
4.2.3 Trappen.
  4.2.3.1 Constructiebepalingen.
  De trappen hebben de volgende kenmerken :
  1. evenals de overlopen hebben zij R 30 of zijn op dezelfde manier ontworpen als een betonplaat met R 30;
  2. zij zijn aan beide zijden uitgerust met leuningen. Voor de trappen met een nuttige breedte, kleiner dan 1,20 m, is één leuning voldoende, voor zover er geen gevaar is voor het vallen;
  3. de aantrede van de treden is in elk punt ten minste 20 cm;
  4. de optrede van de treden mag niet meer dan 18 cm bedragen;
  5. hun helling mag niet meer dan 75 % bedragen (maximale hellingshoek 37° );
  6. zij zijn van het "rechte" type. Maar, "wenteltrappen" worden toegestaan zo ze verdreven treden hebben en zo hun treden, naast de hiervoor vermelde vereisten, (met uitzondering van voornoemd punt 3,) ten minste 24 cm aantrede hebben op de looplijn.


Hier is langs de kant van het venster wel degelijk val gevaar, er moet een tweede leuning komen.


Een houten constructie samenhouden met een bout en moer zoals dat hier
is gebeurd kan niet door de beugel, zelfs strijdig met de regels van goed vakmanschap.

Monique Swinnen reageert niet.

We probeerden om iemand op het kabinet van gedeputeerde Monique Swinnen te bereiken die zou kunnen reageren op onze vragen, maar dat lukte niet, er was wel iemand aanwezig die onze e-mail J160713070 wel degelijk heeft gezien, maar Nico Janssens was niet aanwezig en de gedeputeerde uiteraard ook niet. We maken het nu allemaal publiek en tonen andermaal aan, dat men over veiligheid veel -s-preekt.

MM_251_03_Sven_Nys_Cycling_Veiligheid.pdf

Artikel n°  : 07/16-6580
Geplaatst  : 15:49 6/07/2016

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck © Hoofdredacteur

 
Laatste update ( 06 juli 2016 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.