Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926228





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Tremelo OCMW : Publiek kreeg amper cijfers te zien, wat hebben ze weer te verbergen?
30 juni 2016
Parkheide is een grote stinkende en onwettige puinhoop waardoor decadentie totaal ongepast is. 
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 3.538.700
Tremelo 29 juni 2016.

Tijdens de voorstelling van de financiële situatie van het OCMW van Rotselaar werden alle cijfers op een scherm geprojecteerd, de ontvanger leverde open en bloot commentaar. Het OCMW van Rotselaar doet het ook financieel pakken beter dan Tremelo. OCMW Rotselaar zou de financieel zieltogende gemeentekas zelfs met een half miljoen euro kunnen bijspringen. In Tremelo werd op 29 juni 2016 eveneens de jaarrekening voorgelegd, maar cijfers werden quasi niet geprojecteerd, de reden was de aanwezigheid van Morsum Magnificat die verstoken diende te blijven van informatie die publiek beschikbaar moet worden gesteld. Als er aan de financieel beheerder toch een toelichting diende gevraagd werd er, zoals dat kwezels betaamt, met de voorzitter Jan Van Herck -CD&V- op kop, gevezeld zodat het publiek geen nota kon nemen.

Parkheide.

Wie de publiciteit via het internet over Parkheide leest, krijgt de indruk in een culinair aards paradijs terecht te komen, maar schijn bedriegt. Parkheide is in feite een inrichting met illegaal bijgebouwde koterijen en het geheel hangt met haken en ogen aan mekaar, zowat niets is in orde. Het OCMW van Tremelo waar grootheidswaanzin in het beleid vaak de rode draad vormt, liet door één of ander architect een studie maken. Om Parkheide op een wettelijke wijze te kunnen exploiteren, moet er voor 327.000 euro geďnvesteerd worden! Voor de aanpassing van de keuken, moet er maar liefst 75.000 euro geďnvesteerd worden. Er waren opmerkingen van het FAVV -voedsel inspectie- maar dat diende de voorzitter Jan Van Herck meteen te minimaliseren. Er is ook geur hinder van de afvalwater en septische put, kortom het stinkt er letterlijk.

Cijfers.

Wat ons opvalt zijn de hoge personeelskosten die oplopen tot 2.387.159,43 €, vergeleken met Rotselaar dat tweeduizend inwoners meer telt, is dat 60.000 euro meer, dit terwijl we weten dat de personeelskosten bij het OCMW van Tremelo al met 200.000 euro zijn verminderd. Gemeente Tremelo spijsde de kassa van het OCMW met 1,5 Mio euro. Totaal personeelskosten en toelage van de gemeente samen bedragen 3.887.159 € terwijl er maar 130.745 € leeflonen werden uitbetaald. We vragen ons af wie hier beter van wordt, het personeel of de steunzoekers?

DAV Mobiel.

Niettegenstaande DAV goed winst boekt, van de Vlaamse overheid Mobiliteit en van de provincie Vlaams Brabant subsidie ontvangt, gaat het OCMW van Tremelo de kassa van DAV Mobiel jaarlijks nog eens met 2.807 euro spijzen, ook hier het contrast met Rotselaar dat niet in de cluster stapt. Ze zijn op zoek naar vrijwilligers bestuurders, maar dat loopt niet van een leien dakje. We vragen ons af of die bestuurders, die in feite vervoer van derden organiseren, een medische shifting voor personenvervoer in bezit hebben, je mag niet zomaar mensen vervoeren zonder daarvoor medisch geschikt te zijn.

Wordt vervolgd.  

Artikel n° : 06/16-6572
Geplaatst  : 5:45 30/06/2016

Laatste update ( 30 juni 2016 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.