Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926230





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Rotselaar gaat het OCMW gebouw verkopen.
29 juni 2016
OCMW Rotselaar wil gemeente met half miljoen euro bijspringen. 
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 3.537.200
Rotselaar  / Tremelo 29 juni 2016.

Tijdens de gemeenteraad van Rotselaar van 27 juni 2016 is bekend geworden dat het statige OCMW gebouw dat gelegen is aan het Werchterplein te Rotselaar, wordt verkocht. De grootheidswaanzin van het beleid in Rotselaar heeft er toe bijgedragen dat de schuld per inwoner van de gemeente torenhoog is. Over de bestemming en de indeling van het oud OCMW gebouw na verkoop, liepen de meningen uiteen. Er werd wel een minimum verkoopprijs opgeplakt van 580.000 euro. Over de bestemming was er nog wat stemmingmakerij tussen de burgemeester -broodrover- en een gemeenteraadslid van sp.a, die alleen nuttig bleek voor het stemmen van de politieke violen. Toch moet er over de opmerkingen van Jeroen Janssens -sp.a- in het kader van het huisvesten van senioren, waar Rotselaar schromelijk achter loopt, nagedacht worden.  

Vijfhonderdduizend euro.

Tijdens de zitting van de OCMW raad van 28 juni 2013 vernemen we dat het OCMW van Rotselaar de gemeente financieel zou kunnen bijspringen, daarvoor wordt zelfs een bedrag genoemd van vijfhonderdduizend euro. Als we de OCMW Secretaris van Rotselaar daarover vragen stellen, vergelijken met Tremelo die bij de gemeente voor een renteloze lening diende aan te kloppen, zegt Stijn Caubergs aan deze redactie: "wij hebben zuinig bestuurd". Misschien moet het OCMW van Tremelo in Rotselaar gaan spieken hoe ze het daar bij het OCMW dien.

Opvang asielzoekers.

Fedasil is momenteel vragende partij aan de gemeenten om de vluchtelingen in het kader van het LOI -Lokaal Opvang Initiatief-, op te vangen, In dat kader wenst Rotselaar de bestaande opvang in hun gebouw aan de Provinciebaan op te drijven. Of voor dat gebouw ooit een bestemmingswijziging is aangevraagd om het om te vormen tot kamers, is zeer vraag waarop Morsum Magnificat antwoorden zal zoeken.

Hulp dienst Ruimtelijke Ordening.

Het werd tijdens de gemeenteraad ook bekend, dat de dienst RO bijstand krijgt door een persoon die vanuit IGO gedetacheerd wordt. Of deze kracht de stinkende putjes in en rond Rock- Werchter moet helpen dichten weten we -nog- niet.

Wordt dus vervolgd.

Artikel n° : 06/16-6570
Geplaatst  : 12:59 29/06/2016

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck - Hoofdredacteur
Laatste update ( 29 juni 2016 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.