Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926232





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Woonbeleid in Vlaanderen weer aan de orde op de schoolbanken.
26 juni 2016
Resultaten van twee jaar onderzoek in het Vlaams Parlement voorgesteld.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 3.533.500
Brussel / Tremelo 26 juni 2016.

Op 21 juni 2016 werd in zaal De Schelp van het Vlaams Parlement een studiedag georganiseerd waarbij het onderzoeksresultaat van een twee jaar durend onderzoek "naar een meer kosteneffectief woonbeleid ", werd voorgesteld. Voor de studie werd samengewerkt met het Agentschap Wonen Vlaanderen, de Vlaamse Woonraad, HIVA van de KU Leuven, maar ook de TU Delft -Nederland-, Housing Europe en FEANTSA werden bij het onderzoek betrokken dat op een hoger theoretisch niveau werd gevoerd. Op het einde van de studiedag werd een panel discussie gevoerd dat gemodereerd werd door Chris De Nijs, Vrt journalist gekend van de onderwerpen over en met de vakbonden en werkgeversorganisaties, Chris De Nijs is absoluut niet vertrouwd met deze materie en diende zich nog tijdens de studiedag druk voor te bereiden.

Waar blijft de nieuwe huurwet?

Minister Homans zou dit jaar een nieuwe Vlaamse huurwetgeving uit haar hoed moeten toveren. Wij zien dat nog niet gebeuren. Er is ondertussen meer dan voldoende gestudeerd, vergaderd en vooral geleuterd over dat onderwerp, de Vlaamse -p-overheid heeft nu genoeg belastinggeld uitgegeven voor studies, boeken, enzovoort. Homans en C° moeten nu aantonen dat ze voldoende competentie in huis hebben om tot het opmaken van een degelijke huurwetgeving over te gaan.

Van kwaad naar erger?

Morsum Magnificat stelde aan het eerste panel de vraag wie verantwoordelijk is voor het debacle van de niet toepassing van de bestaande huurwetgeving -BW 20 februari 1991-, maar Sien Winters was van oordeel dat die vraag niet kaderde in de geest van de studiedag. De vraag is dermate relevant dat, gezien meer dan een miljoen woningen niet voldoen aan het Decreet houdende de Vlaamse Wooncode van 15 juli 1997, de politieke verantwoordelijkheid bij de gemeenten dient gelegd te worden wegens het miskennen van de toepassing van het conformiteitsattest. Het is uitgerekend minister Homans die de gemeenten nog meer bevoegdheden wil geven zodat het quasi met honderd procent zekerheid van kwaad naar erger zal evolueren en de politieke invloed nog groter zal worden.

De studiedag.

Wegens onvoorziene omstandigheden heeft Morsum Magnificat de studiedag vroegtijdig moeten verlaten. Maar geen nood, de Vlaamse -p-overheid heeft drie dagen na de studiedag op 24 juni 2016 alles online
geplaatst, wij wensen u veel succes om de weg naar de presentatie te vinden. Morsum Magnificat wordt al sinds 2007 geconfronteerd met een falend woonbeleid en zet haar eigen studie, gebaseerd op de praktijk, verder en zal in haar publicaties als gevreesde ervaringsdeskundige, de kritische scherpe pen niet opbergen.     

MM_251_11_Steunpunt_Wonen.pdf    meer volgt.

Artikel n° : 06/16-6565
Geplaatst  : 11:45 26/06/2016

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck - Hoofdredacteur
Laatste update ( 26 juni 2016 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.