Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926233





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Radio2 zevert over een bad nemen tijdens onweer.
24 juni 2016
Weerman Eric Goyvaerts incompetent inzake de problemen bij onweer.


Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 3.531.700
Brussel / Tremelo 24 juni 2016.

Deze morgen was het weer zover, het gezever tussen Jeroen en weerman, vooral show- en toneelman Eric Goyvaerts, was weer aan de orde. Jeroentje had een vraag van een dame Radio2 luisteraar of het wel verstandig was om tijdens een onweer een bad te nemen. -uiteraard is dat niet verstandig, red-. Maar showman Goyvaerts begon over een metalen bad en een aarding -foute uitdrukking van de weerman/showman-.  De  functie van die geel / groene geleider aan een metalen -of gietijzeren- bad  is daar een equipotentiaal verbinding met de aarding, dus zelf geen aarding. Morsum Magnificat bewees met het aankaarten van onveilige  de bliksemafleider van BNP Paribas Fortis, haar deskundigheid andermaal, maar de grote-??- journalisten van de "Roodste" zender zijn duidelijk bang van competentie en integerheid. Toen we de redactie van Radio2 telefoneerden, kon -durfde?- Jeroen niet aan de telefoon komen. Radio2 journalisten zijn gewend hun woorden in de mond van de geïnterviewden te leggen, bij Morsum Magnificat lukt dat niet en dat is niet leuk voor de yuppies.

Elektricien.


Jeroen deed een oproep aan iemand die elektricien is om te antwoorden op de vraag van de dame. Elektriciens hebben doorgaans geen verstand van bliksembeveiliging, respecteren doorgaans evenmin de wet van 10 maart 1981 -artikel 136-2- waardoor de installaties niet beveiligd zijn tegen overspanning te wijten aan atmosferische verschijnselen, dus bliksem. Zo'n Radio2 yuppie snapt niet dat de bliksem niet perse op de woning moet inslaan om brand te stichten, dat kan al eenvoudig omdat de ontlading van de bliksem in de buurt is.

Keuringsorganismen.

Ook de door de FOD Economie erkende organismen -artikel 275 AREI- gaan grandioos in de fout door bij hun keuringen de ogen te sluiten wanneer de toepassing van artikel 136.2 in de installatie niet is doorgevoerd. Bovendien is er geen enkel keuringsorganisme dat wettelijk bevoegd is om bliksemafleiderinstallaties -buitenbeveiliging- te keuren.  

Correct en deskundig.

Wie correcte en professionele informatie wenst over bliksembeveiliging kan contact opnemen met deze redactie via  

Meer volgt

Artikel n° : 06/16-6564
Geplaatst  : 8:39 24/06/2016

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck - Hoofdredacteur
Deskundig in bliksembeveiliging.

Laatste update ( 24 juni 2016 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.