Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926235





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Melkproductie : Charles Michel heeft na tien maanden een gesprek met MIG en FMB
23 juni 2016
Een regeling van het volume geproduceerde melk is noodzakelijk.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 3.531.100
Brussel / Tremelo 23 juni 2016.

Op maandagmorgen 20 juni 2016, heeft Eerste Minister Michel eindelijk een gesprek gehad met de FMB -Flemish Milkboard- en MIG -Vereniging van Belgische Landbouwproducenten -, gesprek dat hij 10 maanden geleden beloofde tijdens de Landbouwbeurs van Libramont.


Standpunten.

De Eerste Minister en de FMB hebben gelijklopende standpunten over :
- De noodzaak van een regeling van het volume van de geproduceerde melk.
- Een regeling op vrijwillige basis met financiële tegemoetkoming. Maar de FMB meent dat een verplichte productiedaling noodzakelijk is tijdens een zware crisis zoals we die nu meemaken.
- Een prijzenobservatorium dat moet zorgen voor een duidelijk beeld van de echte productiekosten en van de winstmarges van de tussenhandel.

Bewustwording Michel.

De FMB verheugt zich over de bewustwording bij Eerste Minister Michel van de harde realiteit van de huidige crisis, en van de noodzakelijke  oplossingen. Waar zij echter helemaal niet mee akkoord gaan, is het volgende : De Eerste Minister meent dat handelsbarrières niet nodig zijn en dat men integendeel de handel en de uitvoer moet vrijmaken. De FMB blijft hameren op de absolute noodzaak van een regulering van de markt.

Misprijzen.

De Eerste Minister meent ook dat het TTIP -het vrijhandelsakkoord met de Verenigde Staten- een kans biedt die men moet grijpen, en dat het verzet daartegen, dat ruim onder de bevolking leeft, niet gegrond is. De FMB kan alleen maar vaststellen dat de Eerste Minister de mening van de mensen naast zich neerlegt en er misprijzen voor heeft. De FMB kan dit alleen maar vaststellen, en stelt de Eerste Minister persoonlijk verantwoordelijk voor de negatieve gevolgen van  van dit doorgedreven liberalisme op de leefbaarheid van de landbouwbedrijven en op het dagelijks leven van de bevolking, eens deze akkoorden zouden getekend worden.

Bron : Andy Vermaut in opdracht van Raf Verbeke en Rik Dekoninck
Bewerking : jvds

Artikel n° : 06/16-6562
Geplaatst  : 20:41 23/06/2016
Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel

Laatste update ( 24 juni 2016 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.