Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16931825





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Heist-op-den-Berg : Iverlek en Eandis brengen massaal personen en goederen in gevaar-Update1
12 juni 2016
Aftakking van broodjeszaak aan de Liersesteenweg al zes maanden voorlopig maar gevaarlijk hersteld.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 3.519.400
Heist-op-den-Berg  / Tremelo 12 juni 2016.

--- Update 1
Binnen een dag deels hersteld.

Dat Iverlek en Eandis wel degelijk beseffen dat het gevaarlijk is, bewijst de snelheid die ze aan de dag hebben gelegd om tot sanering van de scheve toestand over te gaan. De bevestiging aan de gevel van de woning werd gerealiseerd en de aftakking gebeurt terug vanaf de paal in de Kwadenplasstraat.

Nog niet wettelijk en zelfs geen dankjewel!

Aangezien de XVB kabel naar de meter via de zolder verloopt en deze aftakking nog steeds niet voldoet aan artikel 125.02.2 van het AREI, blijft het risico voor brand toch nog bestaan. Ofwel moet de wet gewijzigd, ofwel moeten Iverlek en Eandis deze respecteren.


Een dag na onze melding kwam Eandis ter plaatse. Van de uitbater van de broodjeszaak hebben we niets meer gehoord, zelfs geen dankjewel.
--- einde update 1 11:46 13/06/2016

Nadat de elektrische aftakking van de broodjeshoeve aan de Liersesteenweg te Heist-op-den-Berg in december 2015 werd beschadigd, zijn de knoeiers van Eandis opgetrommeld om de toelevering van elektriciteit te herstellen. Hoe lang dat heeft aangesleept werd ons niet gezegd, maar hoe Eandis dat weer gefikst heeft, kunnen we zes maanden later nog wel zien. Iverlek en Eandis is een politiek nest en mogen ondanks de vele incidenten blijven knoeien.

Woningen afgebrand.

Wegens gelijkaardig kunst- en vliegwerk met de aftakking werd op 7 juli 2014 te Nukerke een villa in de as gelegd, die schade is ondertussen door de verzekeraar van Eandis -Ethias- aan de eigenaars uitbetaald, ook AG Insurance diende de inboedel te vergoeden. De eigenaars waren blijkbaar onderverzekerd en hebben aan dat grapje waarvan Eandis de schuldige was, hun broek gescheurd. Op 15 oktober 2014 was er brand door een probleem met de toevoerleiding van een alleenstaande woning te Keerbergen. Daar heeft verzekeraar Touring de schade aan haar verzekerde betaald, Touring wil er verder niet over praten en de gedupeerde eigenaar ook niet, behalve "ik heb mijn centen van Touring ontvangen, voor mij is de zaak afgehandeld". Op 7 mei 2015 werd er te Rotselaar door een probleem met de elektrische aftakking, een woning volledig in de as gelegd, die zaak is vergelijkbaar met de brand te Nukerke.

Rechtbank.

In verband met de brand te Rotselaar is Iverlek en Eandis voor de rechter gesleept en een uitspraak hierover wordt tegen het einde van het jaar verwacht. De verzekeraar Burgerlijke Aansprakelijkheid van Eandis is Ethias en als die maatschappij tegen een jaarlijkse fikse som geld -meer dan 10 miljoen euro- illegale risico's verzekert, moeten ze niet zeveren als er schade is en "doen wat moet" zoals Ethias zelf zegt, dus betalen.

Zes maanden.

Morsum Magnificat heeft in het kader van het algemeen belang nu met document J1606001 alweer een gevaarlijke situatie aangeklaagd, nu een aftakking aan de Liersesteenweg te Heist-op-den-Berg. Die situatie bevindt zich na een interventie van Eandis al zes maanden in een gevaarlijke situatie die nu, na de tussenkomst van Morsum Magnificat van zaterdag 11 juni 2016, al op maandag 13 juni 2016 zal worden hersteld, ze weten dus wel degelijk dat het gevaarlijk is wat ze hebben achtergelaten.   

Kijk hier op youtube naar de kortsluitproeven van Morsum Magnificat in 2001

Artikel n° : 06/16-6548
Geplaatst  : 18:02 12/06/2016

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck - Hoofdredacteur
Laatste update ( 13 juni 2016 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.