Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16931827





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Strijder voor behoud van bomen gaat na uitspraak minister Schauvliege euthanasie aanvragen.
07 juni 2016
Alain De Coessemaeker kan zijn ondraaglijk lijden niet meer aan.


Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 3.514.500
Tremelo 07 juni 2016.

Alain De Coessemaeker die al jarenlang vecht voor het behoud van de bomen in de tuin van zijn ouderlijke woning en de strijd uiteindelijke verloor, gaat als gevolg van deze affaire een aanvraag tot euthanasie indienen omdat hij zijn ondraaglijk lijden dat hij dient te ondergaan, niet langer meer aankan. Eerder ware, er ook al gerichten, dat Alain het niet meer ziet zitten, vrienden en kennissen vreesden dan ook het ergste.

Onaanvaardbare uitspraak van minister Schauvliege.

De druppel die de emmer deed overlopen was een uitspraak van de minister van leefmilieu, Joke Schauvliege, die koudweg stelde dat een boom altijd de functie heeft gehad om gekapt te worden. Daarenboven eisen zijn buren de door de rechtbank opgelegde dwangsommen op en dat ondanks dat Alain begin 2015, 8 mastodonten van bomen, met de hulp van klimaat- en vredesactiegroep Pimpampoentje, verplantte naar een bio- boerderij in Zedelgem. De opgelegde dwangsommen -300.000 euro- zijn dusdanig hoog dat het voor Alain onmogelijk is deze te betalen, zodat de mogelijkheid bestaat dat men zijn ouderlijke woning zal verkopen.

Zienswijze van Alain.


Alain zelf verwoordt het als volgt : "Ondanks de inspanning die ik leverde samen met de vrijwilligers van klimaat -en vredesactiegroep Pimpampoentje om 8 grote bomen te verplanten, worden de dwangsommen toch door de buren opgeëist. Ik kan er met mijn verstand niet meer bij. Enkele dagen geleden gaat onze minister van Leefmilieu, mevrouw Schauvliege zelfs doodleuk gaan verkondigen dat bomen gemaakt zijn om gekapt te worden... De uitspraak van de rechtbank waardoor men mijn ouderlijke woning kan verkopen en daarop volgend de uitspraak van Schauvliege is de directe aanleiding voor mij om euthanasie te vragen. Ik zie geen enkele uitweg meer. Als zelfs de minister van leefmilieu stelt dat de enige functie van bomen is, dat ze gekapt moeten worden, dan wil ik in deze gekke wereld niet langer meer leven. Ik kan onmogelijk nog langer leven met dit soort onrecht en als men zelfs tot in het kleine stukje tuin waar ik altijd rust en liefde vond, mij chanteert om dit te verkopen en de resterende bomen te vermoorden, dan hoeft het voor mij echt niet meer. Genoeg is genoeg. "Meer uitgebreide inlichtingen zijn te bekomen bij Alain De Coessemaeker op +32486/53.36.50 - email:

Bron : Andy Vermaut namens Klimaat- en vredesactiegroep Pimpampoentje.
Bewerking : jvds

Eerdere artikels omtrent dit onderwerp

16mei15 - Assebroek : 300.000 Euro dwangsom in de bomenstory voor Alain De Coessemaeker
http://www.morsum-magnificat.be/index.php?option=com_content&task=view&id=6293&Itemid=0


23feb15 - Spectaculaire verplanting van Esdoorns met reuzenkraan over Brugse daken-MM-235-09
http://www.morsum-magnificat.be/index.php?option=com_content&task=view&id=6137&Itemid=0


NVDR.

Minister Schauvliege heeft door uitzonderingen toe te staan aan Live Nation Festivals, dat achter Rock Werchter zit, om meer dan 50.000 vierkante meter bos te laten kappen, alle redelijkheid overschreden. Op de koop toe wordt door het Agentschap Natuur en Bos, het Agentschap Landbouw en Visserij, de Ruimtelijke Ordening en het gehele zootje, niet of onvoldoende toegezien op de modaliteiten voor herplanting en de boscompensatie en het veroorzaken van onaanvaardbare milieuschade. Live Nation Festivals walst Werchter en Haacht plat, ten voordele van de politiek, de poen en de macht. Minister Schauvliege staat er bij en kijkt er naar. Ook het decoreren van een persoon met een gouden medaille is weer een voorbeeld van hoe de minister van milieu een minister van voor de zakenwereld is geworden.


Artikel n° : 06/16-6540
Geplaatst  : 8:22 7/06/2016

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck - Hoofdredacteur

Laatste update ( 07 juni 2016 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.