Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926245





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Tremelo huurzaak : Advocaat maakt alweer gebruik van flagrante leugens.
30 mei 2016
Maatschappelijk belang rechtvaardigt publicatie van bewijsmateriaal.
Tremelo 30 mei 2016
Paginabezoekers website Morsum Magnificat 3.507.100

Advocaat en gewezen journalist van Het Nieuwsblad, Steven Vermeylen uit Aarschot, werd in deze zaak reeds eerder door de waarheid geweld aan te doen, door de stafhouder te Leuven op de vingers getikt, het  bewijs daarvan werd getoond in MM-249-05. Een van de leugens handelde over het feit dat de verhuurder en zakenvrouw, bestuurder van vennootschappen, Jeanine Van Vlasselaer, in haar besluiten beweerde dat de  bewuste woning niet te huur was aangeboden, maar kandidaat huurders hadden gesmeekt om verhuur, een denigrerende en flagrante leugen. De huurders weerlegden dat, maar de advocaat bleef die leugens voor de Vrederechter hanteren. Een advocaat moet volgens het charter van de advocaat zijn cliėnt nauwgezet op de hoogte houden van de evolutie van de hem toevertrouwde opdracht. Bijgevolg moet de advocaat zijn cliėnt op de hoogte brengen van de bewijzen die tegenpartij levert en zich onthouden de waarheid geweld aan te doen.

Nieuwe leugens.


Meester Vermeylen blijft echter in zijn boosheid volharden en doet in zijn beroepssynthesebesluiten opnieuw de waarheid geweld aan. Jeanine Van Vlasselaer heeft, om het pand toch weer snel te kunnen verhuren, -kassa, kassa- op 17 maart 2014 aan de kandidaat huurders, waaronder de auteur van dit artikel, beloofd om twee nieuwe ramen te plaatsen. Ook het gras zou worden gefreesd en gemest, etc. Maar enkele dagen nadien, op 1 april 2014 stuurde Jeanine het bedrijf MDS -Herman De Swert- om aan de huurders te komen vertellen dat de ramen niet zouden vervangen worden. In zijn besluiten schrijft meester Vermeylen ".... Wat de  ramen betreft, is er op geen enkel moment beloofd dat deze zouden vernieuwd worden ..". Opnieuw dient bewijsmateriaal te worden boven gehaald om het tegendeel aan te tonen. Wegens gebrek aan ernstige argumenten en teneinde de fouten van zijn cliėnt weg te moffelen, heeft meester Vermeylen zich, buiten stemmingmakerij, in diens geschriften, niet aflatend en rijkelijk bediend van leugens. Op deze link wordt opnieuw het formele bewijs geleverd.  link 27 mei 16 ramen  https://youtu.be/RkWbOKRHJus

Nog steeds geen veilig werkende centrale verwarming.

Aangezien het OCMW van Tremelo aan de basis ligt van het feit dat het centraal stooktoestel niet normaal of veilig kan werken, de Vrederechter van Haacht dat tijdens het plaatsbezoek van 23 april 2015 heeft bevestigd, beschikken de huurders, zoals artikel 5 § 1 van het Decreet houdende Vlaamse Wooncode van 15 juli 1997 voorziet, nog steeds niet over een verwarming in alle kamers. Dat artikel zegt letterlijk : "de  verwarmingsmogelijkheden, inzonderheid de aanwezigheid van voldoende veilige verwarmingsmiddelen om de woongedeelten met een woonfunctie tot een normale temperatuur te kunnen verwarmen ..”.

De huurwetten.

De huurders hebben alle fouten van de verhuurder bewezen, ook het vonnis van de Vrederechter van Haacht en het verslag van de door de Vrederechter aangestelde deskundige is duidelijk, de huurders vragen dan  ook aan de rechtbank om de huurwetten toe te passen. Assertiviteit en journalistieke vrijheden van de huurders kunnen hier niet worden ingeroepen, in tegendeel, het is de taak van de pers om in het maatschappelijk belang dergelijke mistoestanden in het kader van de huurwetten en ongeschikte woningen, bekend te maken.

Artikel n° : 05/16-6530
Geplaatst  : 10:04 30/05/2016

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck - Hoofdredacteur
Laatste update ( 30 mei 2016 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.