Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926248

Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Werchter Rock kreeg vergunning voor twintig jaar.
24 mei 2016
Live Nation Festivals en Yo Van Saet nemen het bestuur in Haacht en Rotselaar over.


Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 3.500.600
Rotselaar / Haacht / Tremelo 24 mei 2016.

Op 1 december 2015 diende Festivalmanager Yo Van Saet, de partner van Herman Schueremans voor Live Nation Festivals en Werchter Park een aanvraag in tot het bekomen van een klasse I vergunning voor exploitatie aan de Haachtsesteenweg en de Werchtersesteenweg. Allemaal met de natte vinger zonder aanduiding van percelen. Rond de rist van bedrijven die opduiken rond Rock Werchter hangt een zweem van geheimzinnigheid met veel vragen en weinig antwoorden. Zo doet deze redactie al twee maanden tevergeefs pogingen om Yo Van Saet aan de telefoon te krijgen.

Herman Schueremans.

Op 30 september 2014 neemt Herman Schueremans ontslag als bestuurder van Live Nation Festivals, Yo Van Saet is behoudens een vergissing van deze redactie, nergens te bespeuren in de officiële documenten van Live Nation Festivals. In de vergunningsaanvraag tekent Yo Van Saet als festivalmanager en Herman Schueremans komt in de aanvraag van 1 december 2015 voor als Head Promotor, maar heeft op 30 september 2014 ontslag genomen als bestuurder. De mannen -op papier- bij Live Nation Festivals zijn de in Londen wonende John Reid en de eveneens in Engeland wonende Simon Lewis. Verder noteren we nog een paar Amerikanen zoals, Lowry, Mark, Thomas Mays. Er circuleren ook nog andere namen zoals Patrick Glydon, Carl Pernow, kortom niemand ziet daar wellicht nog het bos door de bomen en dat is uiteraard ook de bedoeling niet.

Made in Vlaams Brabant.

Morsum Magnificat sorteert al enkele maanden de vuile was rond het volksvermaak van Rock Werchter, de zaak stinkt letterlijk langs alle kanten en "het systeem" sluit op alle niveaus de rangen. Alles en iedereen hangt blijkbaar aan de lippen van de geldkraan van Live Nation Festivals dat bakken poen schept. Vandaag verscheen er een artikel in "Made in Vlaams Brabant" waar Yo Van Saet alweer de toon mocht aangeven -sic-. Reageren op het artikel waarin een klein tipje van de sluier wordt opgelicht mag uiteraard niet bij Made in Vlaams Brabant, we zijn benieuwd om te weten hoeveel gratis toegangskaarten men daar bij Made in Vlaams Brabant van Yo Van Saet voor dat artikel heeft mogen ontvangen.

Veel problemen.

In het artikel mag Yo Van Saet zonder weerstand verkondigen dat er met de versie 2015 van Rock Werchter geen overschrijdingen meer zouden geweest zijn qua geluid, dat is een flagrante leugen. Bij de fruitteler gelegen langs het Tarweland en Dijlekant werd het keukenraam wegens de veel te harde lage tonen gewoon weggeblazen. In de vergunning werden eveneens een twintigtal klachten opgenomen, maar volgens Yo Van Saet is er niks aan de hand. Live Nation Festivals heeft ook op grote schaal zonder enige weerstand, natuur en milieu verknoeid. Het dossier dat wij sinds enkele maanden doorhaspelen is dermate gecompliceerd en de weerstand van het "systeem" zo groot, dat wij er waarschijnlijk de brui aan zullen geven. Het "Volk en de verenigingen" van Rotselaar verdienen er ook aan, vertelde schepen Christel Hendrix aan deze redactie. Rotselaar speelt het vuile spel honderd procent mee, de proefvergunning maakte handhaving voor geluid en lozing onmogelijk omdat het zo in de Vlarem staat, de milieu-inspectie werd daardoor bewust buiten spel gezet.

Sommige bewoners ontevreden.    

Enkele bewoners spuwen hun gal op een blog  http://rockwerchter.blogspot.be/

 
Wordt nog vervolgd.

Artikel n° : 05/16-6521
Geplaatst  : 12:29 24/05/2016

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck - Hoofdredacteur

Laatste update ( 24 mei 2016 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.