Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926248





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Tremelo OCMW voor de Arbeidsrechtbank : Advocaat vindt statement Jan Van Herck niet relevant.
24 mei 2016
Voorzitter OCMW Tremelo zal alleen betalen als de Rechter het oplegt.


Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 3.500.400
Tremelo 24 mei 2016.

Toen deze redactie op 6 juni 2014 een onderhoud had met de voorzitter van het OCMW van Tremelo sprak Jan Van Herck op een bepaald moment, zonder dat daarom gevraagd werd, zelf over een dossier. Van Herck  zei dat het OCMW in dat dossier alleen zou betalen als de rechtbank hen daartoe bevel zou geven. Daarover is nu door de auteur van dit artikel een verklaring opgesteld dienstig voor de Arbeidsrechtbank maar de  advocaat van het OCMW is van mening dat de arbeidsrechtbank het gesprek buiten beschouwing moet laten en noemt het zelfs laster. Dat klopt niet omdat de nieuwe rechtszaak over dezelfde persoon gaat als deze  waarop Jan Van Herck toen alludeerde. In twee dossiers heeft Morsum Magnificat weet van een zekere sociale en huur premie fraude. Het OCMW van Tremelo werd in een ander dossier rond dezelfde persoon ook al in het ongelijk gesteld.

BCSD buiten spel?


De uitspraak van Jan Van Herck tijdens het onderhoud van 6 juni 2014 spreekt boek delen, het komt over, dat niet het Bijzonder Comité Sociale Dienst de beslissingen neemt over dossiers, maar de voorzitter Jan Van Herck. Dit wordt aangetoond omdat al voor een eerdere weigering het OCMW door de rechtbank werd teruggefloten en desondanks dezelfde persoon opnieuw weigert om voor nagenoeg dezelfde aanvraag, opnieuw te weigeren en de zaak dito voor de arbeidsrechtbank wordt gebracht. Het komt dus over, dat Jan Van Herck beveelt wat de BCSD moet beslissen. In het dossier van MVDS lijkt dat ook zo te zijn, in die zaak hebben we Jan Van Herck om een reactie gevraagd, maar dat gebeurt niet.

Laster?

De advocaat door het OCMW van Tremelo aangesteld, is Carl Devlies die uiteraard een vervanger naar de zitting stuurt. De verklaring die over de uitspraken van Jan Van Herck aanziet meester Goethuys als laster.  Daarom publiceren wij die passage van het gesprek met Jan Van Herck van 6 juni 2014. De kwaliteit van de audio is niet goed, maar Jan Van Herck zegt dat het OCMW alleen zal betalen als de Rechter het oplegt. Het  is de taak van de OCMW Secretaris om toe te zien dat er geen rechtszaken worden gevoerd waarvan hij kan weten dat de slaagkans klein is. Vermits wij de waarheid brengen, kan er geen sprake zijn van laster.

MM_250_05_Tremelo_OCMW.pdf  
Het is hoog tijd dat Audit Vlaanderen in Tremelo orde op zaken komt stellen.

Artikel n° : 05/16-6516
Geplaatst  : 6:35 24/05/2016

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck - Hoofdredacteur

Laatste update ( 24 mei 2016 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.