Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16931829





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Veel activiteiten in Vlaams-Brabant in mei.
13 mei 2016
Activiteitenkalender biedt voor iedereen wel een bezigheid. 


Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 3.489.100
Leuven / Tremelo 13 mei 2016.

Met zomer in zicht zijn er van 16 mei tot 05 juni weer talloze activiteiten gepland waar iedereen wel iets van zijn gading zal vinden om een gezellige -mid-dag door te brengen. We lichtten er enkele uit.

Twee eeuwen biercultuur in de Zennevallei.

Deze tentoonstelling loopt nog tot 21 mei in Beerstel en dompelt de bezoeker onder in de Vlaams-Brabantse bier- en brouwcultuur sinds 1800. Belicht wordt hoe brouwers en stokers hun stempel hebben gedrukt op het maatschappelijk weefsel in de regio van de Zennevallei. Ook gaat de expo in op deevoluerende beeldvorming rond drankkwaliteit, -consumptie en -misbruik. Zo kunnen veldwachters gevolgd worden die optreden tegen dronkenschap en illegale danspartijen, geuzestekers die de sanitaire gaven van hun producten verdedigen, Halse onderwijzers die de matigingsgedachte via liederen spelenderwijs aanleren, en brouwers die in reclame hun bieren door moeders laten aanprijzen. De expo gaat door in bezoekerscentrum 'De Lambiek", Gemeenveldstraat 1, 1652 Alsemberg en de inkom bedraagt maximum 3 euro.

Isoleren van hellende en platte daken.

Iedereen weet dat warme lucht stijgt wat maakt dat een woning veel warmte verliest via het dak. Bij een nieuwbouw is een goed geďsoleerd dan ook een must, maar een dik pak isolatiemateriaal volstaat, een juiste plaatsing van die isolatie is even belangrijk. Op 17 mei wordt in het stadhuis van Diest aan de Grote Markt 1, een sessie georganiseerd over de principes van correct isoleren. De inkom is gratis.
   
Regionale Sporteldag Scherpenheuvel-Zichem op 24 mei in waanrode.

Al voor de 3de keer organiseert de sportregio ‘Getevallei’ een regionale sporteldag. Op deze sportdag kunnen alle senioren uit de regio in een gezellige en ontspannen sfeer hun favoriete sport beoefenen of kennis maken met een nieuwe sportactiviteit. Plaats van het gebeuren : Sporthal De Vruen, Grote Vreunte 57b in 3473 Waanrode. Inkom : 5 euro.

Dag van Het Park op 29 mei.

In het provinciedomein Huizingen, Henri Torleylaan 100, in Huizingen-Beersel, kan iedereen op 29 mei de natuur op een bijzondere manier ontdekken waarmee bewezen wordt dat de echte natuur zich niet altijd verafgelegen bevindt. Tijdens een zoektocht via QR codes of kaart, doorheen het park kunnen verborgen dieren en planten op een andere manier ontdekt worden. Inkom is gratis, inschrijving verplicht. Behalve Huizingen organiseert ook Kessel-Lo op 29 mei de dag van Het Park. Een topdag om het domein te bezoeken. Wil je weten wat geocaching is? Wil je genieten van ruime speeltuinen? Zegt ecologie je wat? Is avontuurlijk sporten je ding? Het kan allemaal en nog veel meer, die dag. Het gebeuren gaat door in het Provinciedomein Kessel-Lo, Gemeenteplein 5 in 3010 Kessel-Lo. De inkom is gratis.

Zoemmmfestival op 5 juni in Zoutleeuw

In het bijendorp heerst deze tijd van het jaar een drukte van jewelste. De honingbijen en de imker zijn druk in de weer. En ook meneer Vliesvleugel en Ma Belle zijn van de partij. Net als de wilde bijtjes, de heerlijke libellen en elegante waterjuffers. Kom, proef en geniet samen met het hele gezin van de 2e editie van het Zoemmmfestival. Een dag vol verhalen, theater en spelletjes. Om van dit alles te genieten kun je terecht in het Provinciedomein Het Vinne, Ossenwegstraat 70 in 3440 Zoutleeuw op zondag 5 juni van 14 tot 17 uur.

Wie meer wil weten over de talrijke activiteiten die in de provincie georganiseerd worden, verwijzen we graag door naar de site van Vlaams-Brabant - http://www.vlaamsbrabant.be/index.jsp


Bron : Provincie Vlaams-Brabant
Bewerking : jvds
 
Artikel n° : 05/16-6508
Geplaatst  : 15:19 13/05/2016
Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel


 

Laatste update ( 13 mei 2016 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.