Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16931829





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Vlaams Ombudsman Bart Weekers discrimineert klagers uit Tremelo.
13 mei 2016
Jaarverslag Vlaamse Ombudsdienst op een drafje aangaande wonen in Commissie voorgesteld.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 3.489.000
Brussel / Tremelo 13 mei 2016.

Donderdag 12 mei 2016 werd in de Zaal Jan Van Eyck het resultaat en het jaarverslag van de Vlaamse beleidsnormen door de Vlaamse ombudsman, Bart Weekers voorgesteld. Daar waar vroeger de  ombudsman een lijvig document van zijn bevindingen ter beschikking stelde, was er van het slechts vijftig bladzijden tellend document voor deze voorstelling, zelfs geen afdruk voorzien "te zien op het internet"  klonk het ter plaatse in de Jan Van Eyckzaal.

Tremelo.

Na afloop heeft deze redactie Bart Weekers voor de voeten gegooid dat wij nog steeds wachten op zijn reactie in twee dossiers die in verband staan met de toepassing van het Decreet houdende de Vlaamse  Wooncode. De klachten dateren van 13 oktober 2014. In een klacht die Edgard Geleyns uit Tremelo bij Bart Weekers over de Gecoro indiende, heeft de ombudsman zijn medewerker diens wil opgedrongen. Het ging over de wraking van de Gecoro voorzitter in Tremelo, Bart Weekers had daar twee gezichten of heeft de Ombudsman een dubbele agenda.    

Screening kandidaat huurders sociale woningen.

Eén positief element is dat de Ombudsman aanbeveelt om de verplichte tweejaarlijkse schriftelijke screening, die sociale huisvestingsmaatschappijen richting kandidaat huurders sociale woningen -120.000, red- moet  doorvoeren, anders te organiseren, en niet meer de schriftelijke verplichting per brief op te leggen. Dat is wel een goede zaak waarmee bij de SVK's en SHM's momenteel maar liefst 150 ambtenaren bezig zijn. Maar er zijn nog tal van andere punten waar meneer Weekers over zwijgt. We stellen andermaal vast dat men veel liever praat met "sociale gevallen" die vaak, bij gebrek aan een degelijke educatie, wars van kennis zijn. Wie assertief is en met kennis van zaken opkomt voor rechten, wordt -zoals Morsum Magnificat- geweerd! Jawel we zijn teleurgesteld in Vlaams Ombudsman Bart Weekers.

Meer volgt asap  

Artikel n° : 05/16-6506
Geplaatst  : 7:51 13/05/2016

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck - Hoofdredacteur

Laatste update ( 13 mei 2016 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.