Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16931829





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Ivana De Martino strijdt tegen voedselarmoede onder kinderen.
12 mei 2016
900 kilometer stappen om voedselarmoede onder de aandacht van Europese leiders te brengen.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 3.488.500
Brussel / Tremelo 12 mei 2016.

Gisteren is Ivana De Martino uit Milaan vertrokken om 900 kilometer te stappen om een belangrijke boodschap af te leveren aan de Europese instellingen in Brussel. Ze zal er 13 dagen over doen om de afstand te overbruggen en dit alles om de Europese leiders diets te maken dat voedselarmoede een Europees probleem is. Miljoenen mannen, vrouwen en kinderen lopen immers het risico op armoede en sociale uitsluiting. Velen hebben geen toegang tot een volwaardige voeding en tot onderwijs op het vlak van voeding, wat bijdraagt tot een stijgend probleem van ondervoeding. Uiteraard zit daar een sponsor achter.

Moeder van drie.

Bedoeling is dat Ivana De Martino op 23 mei haar einddoel Brussel bereikt waar Belgische overheden en prominente leden van het Europees Parlement haar zullen verwelkomen, samen met vertegenwoordigers van liefdadigheidsinstellingen, activisten en kinderen. Di Marino, zelf moeder van drie, vindt dat we onze kinderen in de steek laten en daarom besliste zij om haar sportschoenen aan te trekken.

Eurostat.

Eurostat gegevens van december 2015 geven aan dat in 2014 voor 27,8% van de Europese kinderen armoede of sociale uitsluiting dreigt , in sommige lidstaten loopt dit zelfs op tot 40%. In 2015 kon bovendien 8,2% van de bevolking zich om de twee dagen geen behoorlijke maaltijd veroorloven. UNICEF benadrukt daarenboven dat, hoewel ongezond eten bij kinderen steeds minder voorkomt, het toch een zorgwekkende trend blijft.

Voedselbanken.

De opbrengst van de tocht van Di Marino komt ten goede aan de Europese Federatie van Voedselbanken waaronder de Franse en de Belgische federaties van Voedselbanken. Volgens Alfons De Vadder, gedelegeerd bestuurder van de Belgische Federatie van Voedselbanken was het een natuurlijk partnerschap omdat beiden hetzelfde willen : de achterstand overbruggen en er voor zorgen dat alle Europese kinderen toegang hebben tot voedzame eetwaren.
         
Barilla. 

Het Italiaanse familiebedrijf in voedingsmiddelen Barilla, zal De Martino aanmoedigen. Paolo Barilla, vicevoorzitter van Barilla blijft onder de indruk van de kracht en het uithoudingsvermogen van gewone mensen om buitengewone doelen na te streven en zij steunen Ivana omdat zij haar waarden delen. “We streven er naar om aan mensen het eten te geven dat we aan onze eigen kinderen zouden geven” aldus Barilla.

Belgische Federatie van Voedselbanken.

De Belgische Federatie van Voedselbanken is een koepelorganisatie die een nationaal netwerk vertegenwoordigt van 9 regionale Voedselbanken, die zorgen voor de herverdeling van voeding onder caritatieve

verenigingen/instellingen.

De Voedselbanken willen voedselhulp geven aan de meest behoeftige in onze maatschappij. Daartoe ontvangen zij gratis voedingswaren van het Europees Fonds voor Hulp aan de Minstbedeelden -FEAD-, maar ook van de voedingsindustrie, de grootdistributie en de veilingen. Ze organiseren ook verschillende inzamelingsacties bij het grote publiek. Al het ingezamelde geld dient om zo veel mogelijk maaltijden aan te bieden aan de minderbedeelden in onze gemeenschap. In 2015 werden 12.976 ton voedingswaren ingezameld die met de hulp van 629 lokale caritatieve verenigingen verdeeld werden aan 138.557 begunstigden.

De Euro Marathon loopt door de provincies waar de Voedselbank, Namen- Luxemburg, 52 caritatieve verenigingen, d.w.z. 10.780 minderbedeelden helpt, en zal aankomen in het Brusselse waar de Voedselbank Brussel- Vlaams en Waals Brabant  120 caritatieve verenigingen d.w.z. 24.158 minderbedeelden steunt.

Bron : Voedselbank
Bewerking : jvds

Artikel n° : 05/16-6505
Geplaatst  : 19:39 12/05/2016
Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel


© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.