Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16931832





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Westerlo : Hulpdiensten rukken uit voor gesprongen waterleiding van geiser-Update1
10 mei 2016
Brandweer, diverse politiecombi's en een ziekenwagen naar woning in de Populierenstraat. 
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 3.486.700
Westerlo  / Tremelo 10 mei 2016.

--- Update 1
Wat de "Flikken en de brandweer" niet -mogen- zien.

Tien jaar hangt de gevaarlijke aftakking van de woning gelegen aan de Olmensebaan 263 te bengelen tussen de zijgevel en de schoorsteen van het centraal stooktoestel voor de verwarming van de woning. Volgens de bewoner en de familie van de woning waar de waterleiding uiteen spatte, zijn er drie interventiewagens van de PZ Zuiderkempen ter plaatse gekomen die onverricht ter zake zijn teruggekeerd. Ze hadden binnen de wet op het politieambt, als ze dan toch ter plaatse waren, meteen iets nuttigs kunnen doen en de aftakking bij Eandis aankaarten, maar ze hebben wijselijk niets gezien. Morsum Magnificat heeft dat wel gezien en onderneemt zoals dat hoort, in het kader van het algemeen belang met document LS1605001, actie, of “het systeem“ daarmee akkoord is, valt te betwijfelen, ze staan liever als het te laat is met de handen in de lucht e zeggen “wir haben es nicht gewusst”.

Paniek.

Na heel wat pogingen hebben wij uiteindelijk wijkagent Yves kunnen vragen waarom voor zo'n futiliteit zoveel hulpdiensten en drie politie combi's ter plaatse dienden te komen. De uitleg was dat de politie door iemand in paniek werd gebeld en de politie in die omstandigheden, de meest voor de hand liggende hulp heeft gestuurd. Met andere woorden; de politie heeft alles gestuurd wat er beschikbaar was. Nu de politie daar toch ter plaatse was, hadden zij zo'n gevaarlijke aftakking die het openbaar domein op onvoldoende hoogte, kruist, moeten zien. Morsum Magnificat heeft aan wijkagent Yves uitgelegd waarom zij -de politie- dat van hun  baas, de burgemeester, niet mag zien!

Zoveelste melding.

Ook nu, zoals dat van alerte en integere burgers wordt verwacht, hebben wij in eerste instantie de bewoner en vervolgens de DNB Iverlek en de werkmaatschappij Eandis via melding LS1605001 op de hoogte  gebracht, Morsum Magnificat is de gazet niet en het is niet korpschef Cris Wandelseck of burgemeester Van Hirtum die onze pen mag hanteren.
--- einde update 1 17:09 11/05/2016

Even voor elf uur is deze morgen de brandweer onder leiding van Majoor Vercalsteren, de politie en een ziekenwagen naar een woning in de Populierenstraat gesneld. Bij aankomst stelden de hulpdiensten vast dat een koperen waterleiding van de geiser was losgekomen en dat feit was bij de bejaarde bewoonster Maria V. -84 jaar-  als een soort ontploffing overgekomen. Bij aankomst van de brandweer was er twee centimeter water in de keuken gelopen.

Disproportioneel.

De communicatie tussen individuen, waaronder de dochter van de bewoonster, inclusief een wijkagent die de eigenlijke oproep naar de hulpdiensten is voorafgegaan, is onduidelijk, feit is wel dat de interventie disproportioneel was, volgens de bewoonster zijn drie interventieploegen van de politie ter plaatse gekomen. Wij hebben de wijkagent Ilse V, niet kunnen bereiken.

Geen kosten.

Bij de brandweer van Westerlo werd gezegd dat de bewoonster geen rekening zal ontvangen voor de interventie wegens een gesprongen waterleiding - koper buis 1/2"-.

Elektriciteit.

We hebben we de opmerking aan de bewoonster geplaatst, dat in het lokaaltje waar de geiser staat, er op de houten wand een stopcontact rechtstreeks op de houten wand is gemonteerd -art.104.4.d AREI- , maar er lijkt nog meer niet in de haak met de elektrische installatie.    

Artikel n° : 05/16-6503
Geplaatst  : 17:07 10/05/2016

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck - Hoofdredacteur 
Laatste update ( 12 mei 2016 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.