Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16931832





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Greenpeace roept op tot actie op 28 mei 2016 tegen glyfosaat.
10 mei 2016
Brico blijft onkruidverdelgers Roundup met glyfosaat verkopen.  
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 3.485.600
Schaarbeek  / Tremelo 10 mei 2016.

Met het mooie weer van de laatste dagen waarvan er hopelijk nog veel komen, willen mensen genieten van hun tuin waarin liefst zo weinig mogelijk onkruid staat. Om dit onkruid te lijf te gaan verkoopt Brico weer massaal onkruidverdelgers met glyfosaat. Het is ongelooflijk dat in België dergelijke onkruidverdelgers nog steeds verkocht en gepromoot worden.


Schadelijk voor mens en milieu.

Wetenschappelijk is ondertussen al lang bewezen dat glyfosaat schadelijk is voor mens en milieu, reden waarom verschillende grote winkelketens in onze buurlanden uit voorzorg, glyfosaathoudende producten al hebben verbannen. Zelfs de webwinkel bol.com verkoopt geen Roundup meer maar biedt handige en onschadelijke alternatieven aan.

Druk op Brico.

Om de grootste Belgische doe-het-zelfketen onder druk te zetten om glyfosaathoudende producten ook uit de rekken te halen, wil Greenpeace zaterdag 28 mei 2016 in zoveel mogelijk Brico winkels actie voeren waaraan iedereen kan deelnemen. Bedoeling is om in zoveel mogelijk Brico- winkels een sticker op onkruidverdelgers met glyfosaat te plakken en een flyer te geven aan personeel om hen te informeren.

Gratis.

Zowel de stickers als flyers kunnen gratis besteld worden op https://secured.greenpeace.org/belgium/nl/glyfosaat/glyphosate-order-page/ waarna de bestelling ook nog eens gratis wordt opgestuurd. Het beste is om meteen te bestellen zodat je de stickers zeker voor 28 mei in huis hebt.

Bron : Greenpeace
Bewerking : jvds   

Artikel n° : 05/16-6502
Geplaatst  : 10:33 10/05/2016
Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel


© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.