Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16931832





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Tremelo : OCMW Spant politie van de PZ BRT weer voor de kar.
06 mei 2016
Zelfde koppel van de vermeende diefstal opnieuw oorzaak van heibel door misverstand?
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 3.482.000
Kalmthout / Tremelo 06 mei 2016.

Het koppel dat aan de basis ligt van de aangifte van de vermeende diefstal van hun auto Kia, heeft er recent weer voor gezorgd dat de politie van de PZ BRT op 26 april 2016 naar de Geetsvondelstraat diende uit te rukken om de eigenaar van die woning uit zijn huis te verdrijven. Ondertussen werd de huurovereenkomst tussen het koppel en de eigenaar bij onderling akkoord op 31 april 2016 verbroken. Die interventie werd opnieuw door het OCMW van Tremelo op het getouw gezet en de politie zou zich erg intimiderend tegen eigenaar L.V. hebben opgesteld.


Huurpand.

Het pand in de Geetsvondelstraat dat van 2003 tot 2015 door het OCMW van Tremelo werd gehuurd, is het zoveelste "lijk uit de kast" van SVK Social -lees asocial- dat de belastingbetaler in Tremelo bakken geld heeft gekost. In maart 2015 werd dat pand aan de huur van het OCMW van Tremelo onttrokken -wegens niet conform- en particulier verhuurd aan het koppel dat nu in een woning aan de Veldonkstraat verblijft. Omdat er een probleem was met de gasleiding van de geiser, werd prompt de brandweer opgetrommeld. Tremelo maakte er een zaak van, de stedenbouwkundige ambtenaar kwam ter plaatse en ook Wonen Vlaanderen werd ingeschakeld. De bewoners werden uit de woning gezet en zouden naar Begijnendijk verhuizen, maar die woning was eveneens ongeschikt, de burgemeester van Begijnendijk wilde op dat adres niemand meer inschrijven.

Burgemeester stuurde diens kat.


Wanneer een woning door de burgemeester na advies van Wonen Vlaanderen, ongeschikt wordt verklaard, moet de burgemeester, zoals voorzien in Hoofdstuk III artikel 15 § 1 van het Decreet houdende de Vlaamse Wooncode, dient de burgemeester de eigenaar horen, het staat zó in de wet "... dat de gewestelijk ambtenaar de ongeschikt- of onbewoonbaarverklaring heeft geadviseerd en na de eigenaar en de bewoner te hebben gehoord. De burgemeester neemt in dat geval alle maatregelen die hij noodzakelijk acht ter uitvoering van het besluit ...". Toen de eigenaar op 5 april 2016 om 14:00u met burgemeester Paul Dams -Open Vld- ter zake had afgesproken, stuurde Dams zijn kat, Andy De Roover mocht het oplossen. De eigenaar die zich vanuit Kalmthoutse Heide naar Tremelo diende te verplaatsen, stuurde nog dezelfde dag een klachtenbrief naar het College.

OCMW Voorzitter.


De OCMW Voorzitter van Tremelo, Jan Van Herck -CD§V- heeft tijdens de verkiezingsperiode borden geplaatst op het perceel van de hoek Zuidlaan en Veldonkstraat, eigendom van dezelfde eigenaar als het huurpand aan de Geetsvondelstraat. Daar heeft jan Van Herck eveneens verkiezingsborden geplaatst die door de huurster werden verwijderd en achteraan het pand werden neergezet. Jan Van Herck zou dat bord persoonlijk uit de achtertuin van die huurwoning hebben gehaald en terug langs de straatkant geplaatst, daarbij zouden tegen de huurster woorden gevallen zijn die als dreigend -uit de woning te zetten- werden aanzien. Morsum Magnificat heeft over de perikelen rond die borden van twee verschillende betrouwbare bronnen een bevestiging ontvangen. Wij hebben het ook aan Jan Van Herck voorgelegd, maar deze reageert niet, reageert op niets.

Ontslag.

Een poetsvrouw van het OCMW mag condito sine qua non geen geschenken aanvaarden van cliënten van het OCMW waar ze tewerkgesteld is, maar een Voorzitter van het OCMW zou wel verkiezingsborden mogen plaatsen op een terrein eigendom van de verhuurder van een woning aan het OCMW. Klopt dat wel? Morsum Magnificat zal uit uitzoeken.

Wordt vervolgd.

Artikel n° : 05/16-6499
Geplaatst  : 17:18 6/05/2016

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck - Hoofdredacteur

Laatste update ( 09 mei 2016 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.