Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16931833





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Dag van de Aardbei, een organisatie van de Provincie Vlaams-Brabant.
03 mei 2016
Aardbeidtelers stellen voor de 61ste keer hun mooiste vruchten tentoon.


Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 3.478.900
Diest / Tremelo 03 mei 2016.

Op zondag 08 mei aanstaande is het weer zover. Voor de 61ste keer stellen aarbeientelers hun mooiste exemplaren voor aan de bezoekers van de Begijnhoffeesten die georganiseerd worden in het Begijnhof van Diest. Er staan animatie, proeverijen, demonstraties en rondleidingen op het programma.

Aardbeienseizoen.

Het is om de consument kennis te laten maken met alle aspecten van de aardbeien dat jaarlijks de Dag van de Aardbei wordt georganisserd, zegt Monique Swinnen, gedeputeerde voor land- en tuinbouw. Het evenement vindt plaats bij het begin van het aardbeienseizoen. Tijdens deze dag staat de promotie van de Vlaamse aardbei centraal, maar uiteraard wordt ook aandacht besteedt aan aardbeien als Vlaams-Brabant streekproduct.

Prijsuitreiking.

Ook vindt op zondag 8 mei om 13.30 uur de prijsuitreiking plaats van de aardbeiententoonstelling. Gedeputeerde Monique Swinnen en Etienne Elpers, voorzitter van het Koninklijk Nationaal Verbond van Aardbeientelers maken de winnaar bekend. De winnaar is de teler met de beste aardbeien. Deze aardbeien worden door een jury gekeurd op basis van hun kleur, dikte, vorm, gezondheid en presentatie.

Praktisch :

Waar : Begijnhof Diest
Adres: Begijnhof in Diest
Tijd : 11.00u. - 18.00u.
Voor wie : Iedereen
Inkom gratis
Meer info: www.dagvandeaardbei.be


20ste verjaardag.

In 2015 vierde de Provincie Vlaams-Brabant haar 20ste verjaardag die gevierd werd met bijzondere activiteiten gedurende het hele jaar. Maar het was niet alleen vieren wat de klok sloeg, ook serieuzere zaken kwamen aan bod zoals het beheren van de waterlopen, investeringen in jeugd, milieu, welzijn, vrije tijd, stimulering van de kenniseconomie, inzetten op betaalbaar wonen en ruimtelijke ordening en zo veel meer. In jaarboek van de provincie kunt u een blik werpen op deze projecten en realisaties. Het jaarboek kan gedownload worden via http://www.vlaamsbrabant.be/jaarboek  

Bron : Provincie Vlaams-Brabant
Bewerking : jvds
 
Artikel n° : 05/16-6493
Geplaatst  : 20:09 3/05/2016
Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel

Laatste update ( 04 mei 2016 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.