Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926257





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
FANC : Nucleair waakpoedeltje kan uiteraard niet onafhankelijk optreden.
25 april 2016
De kerncentrales vormen de financiėle reden van bestaan van het FANC.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 3.468.800
Brussel / Tremelo 25 april 2016.

Wie met een weinig kennis van zaken over de onafhankelijkheid van het FANC oordeelt, zal vaststellen dat alles wat rond de kerncentrales draait, de grootste bron van inkomen is van het FANC. Alleen al die vaststelling is voldoende om te begrijpen dat het FANC, door kerncentrales te sluiten, in eigen voet schiet en het grootste deel van haar inkomsten zal verliezen. In december 2003 werd het FANC door de rechtbank van Eerste aanleg veroordeeld voor foute informatie aan de burgemeesters en de bevolking, maar de politiek liet het FANC maar aanmodderen. Ook Patrick Dewael heeft de puinhoop bij het FANC niet opgeruimd, Dewael stuurde Pierre Reynders -CD&V- wandelen om deze te vervangen door Dr. jurist Tom Vanden Borre -Open Vld-.

BelV.

De specialisten die het FANC onder meer van AVN en Controlatom inpikte en onderbracht in de vzw van gemeen recht BelV, is door de structuur van die vzw niet voor inzage vatbaar, het blijft een "Black Box" binnen het FANC waar zaken die het daglicht niet mogen zien, onder de vloermat worden geveegd.

Radioactief materiaal.

Het FANC heeft evenmin de hoeveelheid radioactieve materialen bepaald die in sommige bouwmaterialen aanwezig zijn, ook OVAM steekt hier voor het afvalbeleid de kop in het zand. Oude Gyproc wanden bevatten afval dat afkomstig was van Prayon Rupel waarin onder andere Radium 226 is verwerkt. Ook hier gaat het FANC totaal in de fout. Een verslag van Controlatom bevestigt dat.  Er zijn nog andere problemen waarvoor het FANC moet toegeven dat er niets wordt ondernomen, Morsum Magnificat stelde daarover op 6 februari 2014 aan Jan Bens vragen. Hier doet Greenpeace niets mee. Is dat soms politiek niet belangrijk genoeg?

Meer volgt

Artikel n° : 04/16-6487
Geplaatst  : 18:37 25/04/2016

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck - Hoofdredacteur
Laatste update ( 25 april 2016 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.