Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926257





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Rock Werchter : Is dit het bewijs van hand- en spandiensten met de Provincie Vlaams-Brabant?
24 april 2016
Rijp maken van gronden voor compensatie van gekapte bomen, gaat verder dan dat.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 3.467.000
Leuven / Tremelo 24 april 2016.

De "Ruiloperatie" die Werchter Park met de Provincie Vlaams Brabant heeft bedongen, roept nogal wat vraagtekens op. Die vraagtekens komen er omdat Werchter Park al de toelating kreeg om weer een groot stuk bos langs de Provincieweg te kappen. De vrijgekomen ruimte moet nota bene dienen als parking voor Rock Werchter. De vraagtekens worden nog groter wanneer we achterhalen dat de hoge kosten om de gronden gelegen langs de Jennekensstraat te Holsbeek -die eigendom zijn van de Provincie-, rijp te maken voor de aanplant van de te compenseren bomen, voor rekening van Werchter Park worden genomen, dit lijkt op onvervalste hand- en spandiensten.


Hand- en spandiensten.

Het komt er op neer dat de gronden die de Provincie verhuurde, door de pachter jaren aan een stuk in zekere zin vervuild werden. Het Provinciebestuur stapte wel naar de Vrederechter om de pachter te verplichten de grond ordentelijk achter te laten. Uiteindelijk bleven er na gedwongen ontruiming nog heel wat voorwerpen achter. Werchter Park werd bereid gevonden om de nivellering voor haar rekening te nemen, als dat geen hand- en spandiensten zijn! Werchter Park moet de gekapte bomen compenseren maar moet de kosten om het terrein daarvoor geschikt te maken niet betalen, toch doen ze dat, waarom?

Kosten verhalen.

Nadat het terrein door de pachter in een voor beplanting ongeschikte staat had achtergelaten, stelt Werchter Park haar geliefkoosde aannemer Michiels Grondwerken aan om de "finishing touch" aan te brengen. Dat valt nu blijkbaar heel hard tegen, er is sprake van dat de grond moet gezeefd worden en dat gaat extra kosten. Voor Dirk Geerts, die optreedt voor Werchter Park, is dat geen probleem, "we gaan de extra kosten verhalen op de vervuiler"! Hier komt een derde -Werchter Park- voor de Provincie in actie om kosten te verhalen op een gewezen pachter van de Provincie, hier stinkt één en ander.


Grondwerken zijn al meer dan een week op kosten van Werchter Park aan de gang. Ee extra kosten zouden worden verhaald op de vervuiler. Een bvba -Werchter Park- die de Provincie hier op financieel en mogelijk juridisch vlak bijspringt is voor Morsum Magnificat het verlenen van hand en spandiensten.

Decreet ruimtelijke ordening.

Als het van de Provincie gepachte terrein werd gebruikt als opslagplaats, magazijn, stort, etc. dan had de Provincie meteen het BVR van 15 mei 2009 moeten toepassen en de zaak meteen aanpakken, tenzij de Provincie niet recht in de schoenen staat. Dat had eenvoudig gekund door artikel 4.2.1 van de stedenbouwkundige vergunningsplicht toe te passen. Waarom neemt Werchter park nu plotseling de kosten voor het geschikt maken van het terrein voor haar rekening?   

Wordt vervolgd.

Artikel n° : 04/16-6484
Geplaatst  : 12:12 24/04/2016

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck - Hoofdredacteur


Laatste update ( 24 april 2016 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.