Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926262





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Tremelo : RUP Kalvenne voorgesteld.
20 april 2016
Infoavond over project dat alvast vloekt tegen het Vlaams klimaatplan.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 3.462.000
Tremelo 20 april 2016.

Tremelo is al vier jaar doende met een door velen omstreden project "Kalvenne" dat nu in een fase is gekomen dat er vanaf 21 april tot 20 juni 2015 een openbaar onderzoek loopt. De stedenbouwkundige ambtenaar Andy De Roover heeft vanavond wel bewezen het -eigen- dossier voor deze informatieavond te beheersen, maar Andy De Roover is er in tegenstelling tot het aanwezig publiek, die pas nu met het 63 punten tellend ontwerp wordt geconfronteerd, dan ook al jaren mee doende.

De burgemeester aan het woord.

Na de opening door de communicatieambtenaar Nadia Gijsemans, mocht burgemeester Paul Dams -Open Vld- het woord nemen, dat duurde welgeteld een halve minuut, we vinden het toch de moeite om de grandioze speech van de burgemeester weer te geven en tonen aan wat voor een burgemeester het volk van Tremelo verkozen heeft : "bedankt Nadia, goeienavond dames en heren, welkom voor deze toch wel belangrijke avond, nu .... -echt onverstaanbaar,red- en al de stappen die we al gedaan hebben, willen we u vanavond toch eens laten bekijken en u inlichten over de volgende stappen en wat ons nog te wachten staat. Nu, ik ga er verder niet over uit want de avond zal spannend genoeg zijn en met deze geef ik dan ook het woord aan Schepen van Ruimtelijke Ordening Vital Van Dessel ", dat was de speech van de burgemeester Paul Dams.

Monitoringsbesluit.

Andy De Roover heeft zich toch op zeer glad ijs begeven, erger, de aanwezigen een oor aangenaaid wanneer hij stelt dat de minister -doelend op Homans- Tremelo probeert te pakken inzake de achterstand betreffende sociale woningen. Toch is het een feit dat Tremelo één van de zeven slechte leerlingen van de klas is die niet voldoet aan het Monitoringsbesluit, Andy De Roover moet als een schoenmaker bij zijn leest blijven.

Vlaams Klimaatplan.

Als eerste opmerking plaatst Morsum Magnificat over het RUP Kalvenne, de aanbevelingen die op 19 april 2016 tijdens de Vlaamse Klimaattop door professor van de KU Leuven Leo Van Broek werden geformuleerd en die hier genegeerd worden. We moeten in het kader van de reductie van de uitstoot van broeikasgassen meer hoogbouw voorzien "de kleine dorpen moeten weg" zegt de professor resoluut en wat Tremelo hier doet is het neerpoten van een dorp binnen een dorp en dat is nefast voor de uitstoot van schadelijke broeikasgassen.

Meer volgt

Artikel n° : 04/16-6477
Geplaatst  : 22:35 20/04/2016

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck - Hoofdredacteur
Laatste update ( 21 april 2016 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.