Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16932083





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
DAF Westerlo riep hulp in van de brandweer van Westerlo-Update1
14 april 2016
Bedrijfsbrandje bij Van Doorne's Automobielfabriek snel onder controle. 
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 3.455.200
Westerlo / Eindhoven / Tremelo 14 april 2016.

--- Update 1
Dakwerken.

Het probleem is ontstaan bij het uitvoeren van dakwerken laat Ron Appels vanuit Eindhoven weten. Op onze vraag of de firma die de dakwerken uitvoerde, zoals dat mede een risicoanalyse is vereist, blusapparaten op het dak had voorzien, neemt Rob aan dat dat gebeurde, maar hij moet zich informeren. Wij weten dat dakwerkers het niet al te nauw nemen met de veiligheidsvoorschriften maar een bedrijf als DAF zou daar toch op moeten letten. We verwachten nog een toelichting op onze vragen.

Brandblussers aanwezig.


Ron Appels, hoofd communicatie bij Van Doorne's Automobielfabriek in Eindhoven, bevestigt dat de firma die bij DAF reeds een jaar dakwerken uitvoert, perfect op de hoogte is van de voorschriften en ook brandblussers op het dak had geplaatst. De bewaking van DAF heeft de brandweer van Westerlo opgeroepen, maar de bedrijfsbrandweer van DAF heeft Westerlo geïnformeerd dat een interventie niet nodig was.

Informatie.

We geven hier nogmaals een staaltje wat het verschil is tussen Nederland en de Belgische mentaliteit, we werden na onze vragen prompt geïnformeerd.

NVDR.
Als de aannemer toch brandblussers op het dak had geplaatst, dan komt het ons vreemd over dat de bedrijfsbrandweer toch nog diende tussen te komen
.

Bommelding.

In maart was er bij DAF ook al een bommelding waarbij ook de bewaking van DAF aan de alarmbel had getrokken, later bleek het loos alarm. Toen was men wel minder open met informatie, er werd niet gezegd welk verdacht voorwerp er was gevonden. De bewaking bij DAF is blijkbaar zeer alert.

--- einde update 1 15:43 14/04/2016

--- einde update 1 15:43 14/04/2016

Heden middag heeft Van Doorne's Automobielfabriek, bekend als DAF Oevel, voor een brand in een van hun gebouwen beroep moeten doen op de brandweer van Westerlo. Volgens DAF in Westerlo was de brand snel onder controle zodat de brandweer snel naar hun kazerne kon terugkeren. Bij DAF in Eindhoven was niemand van de persmedewerkers te bereiken, we vragen ons zelfs af, of men in Eindhoven op de hoogte was.

Artikel n° : 04/16-6464
Geplaatst  : 14:17 14/04/2016

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck - Hoofdredacteur
Laatste update ( 14 april 2016 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.