Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16928846





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Gazet Van Antwerpen en Metro moeten publiciteit VB opnemen
04 juni 2007
Vlaams Belang haalt deels gelijk in het Kortgeding tegen de media
Bezoekers website Morsum Magnificat : 254.800
Betekom / Brussel 04 juni 2007.

We publiceren hier een deel van de Persnota van Het Vlaams Belang.

PERSMEDEDELING VLAAMS BELANG:

Gazet  Van Antwerpen  en  METRO Moeten  Advertentie  Publiceren  ? VLAAMS BELANG TEVREDEN

Het Vlaams Belang is tevreden dat sommige kranten toch zullen verplicht worden om een advertentie van onze partij op te nemen. Meer bepaald zullen de Metro en de Gazet Van Antwerpen een advertentie van senaatslijsttrekker Frank Vanhecke dienen op te nemen ten laatste op 9 juni.

Onze raadsman Bart Siffert had immers twee rechtsgronden ingeroepen om aan te tonen dat de weigering om onze advertentie op te nemen, onwettelijk was: de Antidiscriminatiewet en de Wet op de Handelspraktijken.

Drie andere kranten, De Standaard, De Tijd en Het Laatste Nieuws werden niet verplicht om de advertentie op te nemen. De rechter was van mening dat deze drie kranten door hun ?levensbeschouwelijk profiel? niet verplicht konden worden om advertenties op te nemen van kandidaten met een andere politieke opvatting. Dit laatste is merkwaardig gezien alle kranten de laatste jaren moeite hebben gedaan om zich te distanti?ren van hun oorspronkelijke ideologische achtergrond. Merkwaardig is bijvoorbeeld ook dat de rechter zegt van de kranten van de VUM-groep dat ze ?behoren tot de katholieke sfeer?. Meer zelfs, de rechter voegt er aan toe dat ?de kerkelijke overheid op voorzichtige wijze ernstige bedenkingen heeft gemaakt bij fundamentele standpunten ingenomen door het Vlaams Belang?. Het is ons niet duidelijk wanneer de kerkelijke overheid dat zou gedaan hebben. Evenmin is het ons bekend dat De Standaard zich zou laten leiden door de standpunten van de kerkelijke overheid.

De precedentwaarde van dit vonnis zal waarschijnlijk niet groot zijn, want de rechter geeft zelf aan dat de korte termijnen in deze zaak het onmogelijk hebben gemaakt om een uitgewerkte motivering te geven. Bovendien is het zo dat op 9 juni een nieuwe Antidiscriminatiewet in voege gaat, die expliciet discriminatie op grond van politieke overtuiging verbiedt (wat niet was voorzien in de wet van 2003) en nauwelijks uitzonderingen toestaat.

MORSE-Press VOF
www.morse-press.be



Laatste update ( 04 juni 2007 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.