Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926844





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Begijnendijk : Weer moeilijkheden door werken aan de spoorwegovergang aan de Mechelbaan.
12 april 2016
Trein werd opgehouden wegens signalisatiebord op de overweg.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 3.452.900
Begijnendijk / Tremelo 12 april 2016.

Deze morgen, iets na zeven uur, was er alweer een probleem bij werken aan de spoorwegovergang aan de Mechelbaan te Begijnendijk. Een firma uit Dendermonde diende in opdracht van de firma Taveirne uit Torhout, aldaar een Aco drain waterafvoer systeem aan te leggen. Om die werken uit te voeren werd door de firma Fero een signalisatie geplaatst.


Hindernis op spoorovergang.


Wat er precies misliep wordt angstvallig verzwegen, hoe dan ook hinderde een voorwerp -we vermoeden een signalisatiebord-, het treinverkeer. Een trein werd op die plaats aan de overgang minstens tien minuten opgehouden. Het feit dat die hindernis er was en het treinverkeer heeft opgehouden is door Infrabel bevestigd. Bij de firma Taveirne hadden we Johan Supply wel degelijk aan de lijn, maar de verbinding werd meteen verbroken, nogal wiedes, Morsum Magnificat heeft het pad van de onveiligheid bij Taveirne al enkele keren gekruist. Niet alleen in Begijnendijk, maar ook in Brussel bij werken in opdracht van de MIVB, werden door Taveirne de veiligheidsvoorschriften met de voeten getreden.


Volgens de woordvoerder van Infrabel waren zij niet betrokken bij deze werken, toch was Infrabel aanwezig, hebben zij dan niet gezien wat er fout was???

Beter toezien.


Niettegenstaande men bij Infrabel tevreden is over de firma Taveirne, toont Morsum Magnificat aan dat de opdrachtgever-s- veel beter moeten toezien op het toepassen van de regels voor veiligheid bij de uitvoering van werken, onder meer de wet op de tijdelijke en mobiele werkplaatsen.

Artikel n° : 04/16-6459
Geplaatst  : 20:16 12/04/2016

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck - Hoofdredacteur
Laatste update ( 12 april 2016 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.