Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16932086





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Tremelo krijgt binnenkort een dierencrematorium-Update1
07 april 2016
Provincie Vlaams-Brabant verleende milieuvergunning klasse I.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 3.448.400
Leuven / Tremelo 07 april 2016.

--- Update 1
Graag gedaan ...

Terwijl Nathalie Rombaut gisteren voor onze redactie geen tijd had, kon de -ka-Trien van Radio2 Nathalie voor de kar spannen. Ze vertelde onder meer, dat de werken aan het gebouw goed opschieten en hoopt tegen 1 juli 2016 te kunnen openen, toch is de klasse I vergunning pas gisteren door de provincie toegekend, dat wil dus zeggen, dat de werken al gestart waren vooraleer de vergunning werd toegekend,typisch Tremelo.

IJdel.

Nathalie Rombaut zegt op Radio2 al 14 jaar assistente te zijn bij een dierenarts - Gastmans in Tremelo,red-, waar Morsum Magnificat, nu met haar Noorse boskat klant is. Nathalie gebruikt -aangezien ze daar administratief werk doet- die referentie wel ijdel. Het risico bestaat nu dat dierenarts Gastmans wegens journalistieke discriminatie door haar assistentie nu ook een klant kwijt geraakt. Bij het afsluiten van het interview met Radio2 zei Nathalie “graag gedaan”, nogal wiedes, dit was gewoon gratis reclame.
--- einde update 1 8:23 8/04/2016

Met een persbericht van vandaag wordt door Vlaams Brabant bekend dat de deputatie van de provincie Vlaams-Brabant een milieuvergunning van Klasse I voor de uitbating van een dierencrematorium in Tremelo heeft verleend. Omdat een dierencrematorium kan gezien worden als een verwerkend bedrijf waar de destructie en verwerking van stoffelijke overschotten van dieren gebeurt, moest Nathalie Rombaut, uitbaatster van het crematorium, een milieuvergunning klasse 1 aanvragen bij de provincie Vlaams-Brabant voor de oprichting.

Maximum 2 dieren.

Het dierencrematorium en funerarium zal op een KMO-zone in de Grootlosestraat in Tremelo worden gevestigd en krijgt de naam Memoria. Er zullen twee rouwruimtes zijn waar klanten hun opgebaard huisdier kunnen groeten en afscheid nemen. Er zullen maximum 2 dieren per dag gecremeerd worden.

Tijd en ruimte.

De Provincie Vlaams Brabant, bij monde van Gedeputeerde voor milieu en dierenwelzijn Tie Roefs, beseft dat afscheid nemen van je huisdier belangrijk is en dat daarvoor tijd en ruimte moet zijn en daarom moedigen zij een initiatief als dit aan omdat mensen op die manier op een waardige manier afscheid kunnen nemen van hun huisdier en dus het verlies beter kunnen verwerken. Momenteel is er in Rotselaar een funerarium waar gestorven dieren tijdelijk worden opgebaard in afwachting van crematie in Sint-Truiden. "Dankzij initiatiefneemster Nathalie zal Memoria het eerste dierencrematorium zijn op het grondgebied van Vlaams-Brabant, aldus Tie Roefs.

20 jaar.

Omdat het bedrijf in een gebied voor ambachtelijke bedrijven en KMO’s ligt, zal de eventuele last voor de omwonenden eerder beperkt zijn. Binnen de 3 maanden komt er bovendien een controlemeting die zal aantonen of er aan de emissievoorwaarden wordt voldaan. Na gunstig advies van het college van burgemeester en schepenen van Tremelo besliste de deputatie om de milieuvergunning toe te kennen voor een periode van 20 jaar.
 
Bron : Prov. Vlaams Brabant
Bewerking : jvds

NVDR
Geen tijd!
Naar aanleiding van het persbericht proberen we Nathalie Rombaut die ook assistente is van dierenarts Gastmans te Tremelo om een reactie te vragen, maar het klonk vrij snel en kort "geen tijd", meer hoeft dat voor Morsum Magnificat dan ook niet. We hopen dat Nathalie tegen haar klanten van het crematorium wat vriendelijker is.
Erik Verbeeck - Hoofdredacteur

 
Artikel n° : 04/16-6452
Geplaatst  : 17:50 7/04/2016
Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
 
Laatste update ( 09 april 2016 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.