Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16932086





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Onveilige werk van dakwerkers oorzaak van concurrentievervalsing-Update2
06 april 2016
Frustratie bij bedrijven die veilig werken wordt steeds groter.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 3.447.600
Keerbergen / Tremelo 06 april 2016.

--- Update 2
Excuses.

Niettegenstaande de zaakvoerder van La Cita gisteren sneerde dat, wanneer wij hem nog zouden bellen, hij de politie zou bellen, telefoneert Tark vandaag om zijn excuses aan te bieden, maar ook vraagt om het artikel te verwijderen, wat wij uiteraard niet zien zitten. Dat Tark het nieuwe restaurant gaat uitbaten wisten wij al. Het bewijs dat Tark beweerde eigenaar te zijn van De Passant is wel in ons bezit.
--- einde update 2 16:30 7/04/2016

--- Update1
Liegt Tark?

Verder onderzoek over de opdracht voor dakwerken brengt ons bij restaurant La Cita in Heist-op-den-Berg. Toen we deze namiddag om 17:05u telefoneerden zegt zaakvoerder Tark Oueslati "ik ben de eigenaar van De Passant". Toen wij vragen stelden over de veiligheid bij de uitvoering van dakwerken, reageert Tark duidelijk geïrriteerd " nee, nee, dat is allemaal in orde beste vriend ", maar de verbinding verbreekt. We bellen terug om te vragen of er werd ingelegd, Tark bevestigt dat de verbinding was verbroken, maar we mogen meneer niet meer bellen of hij zal de police bellen waarna hij de telefoon toch inlegt. Volgens andere bronnen, is Tark van La Cita niet de eigenaar.

Wel uitbater.

Wat we wel vernemen is het feit, dat Tark het in januari 2015 failliet verklaarde restaurant De Passant na de restauratie zal uitbaten.
--- einde update 1 20:19 6/04/2016


Met de regelmaat van een klok wordt deze redactie attent gemaakt op het feit, dat sommige aannemers als cowboys dakwerken uitvoeren, eveneens met dezelfde regelmaat brengen wij daarover berichten. Bij de arbeidsinspectie WASO, staat men wel met de handen in de lucht, bij de dienst Vlaams Brabant / Limburg klaagt men steen en been. Zes jaar geleden hadden we nog 30 koppen, nu zijn het er nog maar 22 terwijl ons takenpakket, onder meer met het psychosociale -pesten op het werk- is uitgebreid, we doen wat we kunnen zegt Directeur Pieter De Munck. In 2009 brachten wij een artikel over een dodelijk slachtoffer bij dakwerken,de firma die de ongelukkige in onderaanneming de fatale werken liet uitvoeren, weet nu wel beter, Kurt heeft zijn lesje geleerd.

Collectieve beveiliging.

Het grote prijsverschil tussen dakwerkers die veilig werken en andere niet zit in de toepassing van de arbeidswetgeving, in feite heel simpel, het KB van 31 augustus 2005 " Gebruik van arbeidsmiddelen voor tijdelijke werkzaamheden", in artikel 4 van die wet staat  "de werkgever voorziet in het aanbrengen van beveiligingsmiddelen om vallen te voorkomen, waarbij voorrang wordt gegeven aan collectieve  beschermingsmaatregelen". In de praktijk wil dit zeggen, dat er geen gebruik mag worden gemaakt van ladders, maar er stellingen moeten worden geplaatst en daar ligt het kalf gebonden. Hoe het gebruik van ladders dient toegepast is in dezelfde wetgeving onder Hoofdstuk III artikel 8 weergegeven.


In feite zou de politie hier kunnen / moeten optreden, de wet ter zake is duidelijk, het gebruik van ladders is hier niet toegelaten.

Beloven.

Reeds in april 2009 MM-164 heeft deze redactie in feite reeds alles gezegd over de problemen bij en rond de arbeidsinspectie. Minister Milquet beloofde toen reeds meer personeel, maar daar is nooit iets van in huis gekomen, hier bij Morsum Magnificat weten wij wat we van een minister die belooft, mogen geloven. We hebben thans een poging ondernomen om de minister van werk Chris Peeters, daarover het vuur aan de schenen te leggen, uiteraard is het even wachten op wat uitleg.

Grootste moeite.

We doen diverse pogingen om de opdrachtgever van de werken aan de Brasserie de Passant te Keerbergen aan de lijn te krijgen, maar het is ons nog niet gelukt, we hebben de grootste moeite om reacties te bekomen op vragen over onveilig werken.

We vragen een reactie aan de minister van Werk Chris Peeters

Meer volgt asap

Artikel n° : 04/16-6450
Geplaatst  : 11:56 6/04/2016

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck - Hoofdredacteur.
Laatste update ( 07 april 2016 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.